ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Yes! vi blir kvar i lägenheten.

Publicerad 2017-06-10 20:05:00 i Allmänt

Med den här rubriken menar vi att vi får bo kvar i vår lägenhet ett år till från september räknat. Känns jätteskönt eftersom vi trivs så bra här. Vi var lite oroliga eftersom ägarna bara ville skriva kontrakt på ett år i taget då de har en son som skulle börja på universitetet i höst, det var aktuellt med ett universitet i centrala London. Nu blev det uppenbarligen inte så utan vi kan bo kvar här till september 2018.

 
I övrigt har veckan för mig, Micke, varit seg. Mycket bättre i benet men fortfarande ”sjukskriven”. Den inflammationshämmande medicinen fungerar bra och i slutet av veckan kunde jag sluta ta ”painkillers” på nätterna. Men det är fortfarande inte bra. Fysiotherapin i fredags var bra även om han ”torterade” mig rejält.  Även om det blir bättre och bättre så är det trist att inte kunna åka till golfklubben eller gå till gymet. Dessutom inte kunna ta några längre promenader. Nåväl vi får se efter nästa vecka om jag inte är "på banan” igen.

I tisdags firade vi den svenska nationaldagen med svenska flaggan, fajitas till middag och Niklas Strömstedt på TV. Helt otroligt hur många bra låtar han skrivit och framfört. 

 
I torsdags var det, som alla vet, val här i UK. Vi fick naturligtvis inte rösta i ”General election” men däremot i ”by-election” som motsvarar kommunvalet hemma i Sverige. Eftersom vi är hyfsat insatta i hur de olika partierna resonerar så tyckte vi att det vore kul att ha röstat en gång under vår tid här. Det är ett helt annat valsystem än hemma, man röstar egentligen inte på ett parti utan på en person i valkretsen som representerar sitt parti. Så när vi kom till vallokalen med våra röstkort fick vi ett papper med tre namn, som representerade var sitt parti, och en kryssruta efter namnet. Man satte ett kryss i rutan och vek ihop papperet och stoppade i en urna. Inga kuvert alltså. Vallokalen låg dessutom i vårt kvarter så jag mötte Anne när hon kom med båten och så gick vi ett par hundra meter till lokalen. Om resultatet kan man väl säga som någon av alla krönikörerna i media skrev. "varför utlysa nyval när det inte behövdes". Tror säkert att May tänker likadant i dag. 
 
 

I dag, lördag, var det dags för Anne att bli tio år yngre. Dvs att gå till frissan. Där var det ny frisörska vilket betydde ny frisyr. Annorlunda men jag gillade den direkt. Lite tufft faktiskt.

 

Efter hårfixet träffades vi på Kings Road för att ta oss till ”Chelsea farmers market”. Anne hade hittat den på nätet. När vi kom dit var det nog så att det var platsen som hette så. Inga marknadsstånd med livsmedel som Anne sett på nätet. Förmodligen var vi på fel ställe. Men det var ett jättefint ställe med små butiker och restauranger i låga byggnader. Som en oas mitt i stan. Man vill tydligen riva allt för att bygga bostäder. Hoppas inte det sker så länge vi är kvar. Vi tog en liten vätskepaus med tillhörande hummus och bröd. Hit kommer vi säkert igen. Vi köpte ett hängande fågelbad till vårt japanska körsbär i Gladö. 

 
När vi klev av bussen vid ”Chelsea Old Town Hall” var det som vanligt bröllop, som bilden ovan visar. Det är tydligen ett väldigt populärt ställe att gifta sig ”borgerliget” på. Nu stod det ett gäng utanför och väntade på brudparet som strax skulle komma ut. Vi anslöt och tänkte att det vore kul att få en bild av detta skådespel som sker flera gånger om dagen. Massor av konfetti spreds ut och till slut kom det lyckligt nygifta paret ut.

 

Måste också nämna att vi passade på att gå in i en djuraffär/veterinärklinik som låg på området. Där köpte vi en typ av gummikarda med mjuka nabbar som vi ska ta med oss till Altea för att kunna borsta vår kompis Biloute. Han får all omvårdnad han behöver av sin matte men lite lös päls kan man alltid ta bort när han är hos oss. Dessutom kommer han säkert att gilla oss ännu mer om vi också börjar sköta om honom och inte bara ge honom skinka.

 
När vi väl kommit hem var det så soligt och fint så att vi tog ett par timmars pressande på balkongen. Det har annars varit en vädervecka som inte varit så trevlig. I tisdags morse när Anne skulle gå till båten var det ösregn och halv storm, regnet kom på tvären. Tio grader i luften gjorde inte saken bättre. Resten av veckan har varit mulen och sval med Londonmått mätt. I dag, som sagt, kom dock värmen tillbaka i och med solen fick lite utrymme igen. Nu hoppas vi på samma väder som vi hade för en vecka sedan. Då tog jag på mig shorts och råkade säga att nu blir det shorts resten av sommaren. Tji fick jag.

När solen till slut gick i moln tog vinden bort värmen och vi fick flytta in. Jag satte mig att blogga samtidigt som jag tittar på VM kval mellan Skottland och England. Stor match här men inte lika fantastisk som den jag såg i går kväll mellan Sverige och Frankrike. Jag förstår att svenska förbundskaptenen, Janne Andersson, säger i media att han fortfarande inte litar på att det verkligen hände det som hände.

Nu får vi se vad vi hittar på i morgon. Nästa vecka finns inget speciellt inplanerat. Jag hoppas att jag fortsätter att bli bättre så jag kan börja aktivera mig igen och inte bara köra fysioövningar. Och nu, efter par timmars svärande och krånglandet med bilder och dator så är jag klar med blogginlägget. Då har dessutom himlen klarnat upp och alla moln försvunnit. Vädret ändrar sig fort på den här ön. Dessutom blev det en avslutning på fotbollsmatchen mellan Skottland och England som påminde lite om Sveriges match igår. Skottland såg ut att vinna efter två mål de sista tre minuterna men England kvitterade på övertid. Inte lika spektakulärt som Sveriges match men det är ändå kul när det händer mycket i slutet. 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela