ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Långhelg i paradiset.

Publicerad 2017-05-28 19:15:00 i Allmänt

 

I torsdags var det så dags att åka till Altea igen. Den här gången tillsammans med Katarina, som vi skrev om i förra inlägget. Efter en liten försening på Gatwick kom vi ner ca en halvtimme efter att Katarina landat från Leeds.  Vi var i lägenheten vid 23 tiden. Helt ok. Det var 20 gr ute så efter att ha vi packat upp och sopat terrassen, provisoriskt, så hann vi också sitta ute en stund och skölja bort resdammet med en liten drink.

 
Fredagen började spännande.  Som vanligt behövde jag skura/spola terrassen från ”Afrikasand”,  fågelskit och växtdelar som hunnit fastna under vår bortovaro.  Medan Anne och Katarina var på nedervåningen så drog jag ut slangen och började spola och skrubba på terrassen. Det gick jättebra även om jag tyckte att det var lite dåligt tryck på vattnet. Jag spolade med ganska varmt vatten så man inte behöver så mycket rengöringsmedel. Efter en stund skulle jag minska värmen för att även kunna vattna växterna. När jag stängde av munstycket ute på balkongen hörde jag något inifrån. Jag undrade i mitt stilla sinne om Anne satt igång en tvättmaskin.

När jag kom in i sovrummet fick jag ett brutalt uppvaknande. Ute i hallen sprutade det vatten ur ett hål i slangen. Eftersom jag stängt av ute på terrassen så ökade trycket rejält i hålet i slangen och det var som en jättefontän. Troligen hade det legat och läckt lite grand när jag höll på ute men nu var det värsta floden. Det blev som ett vattenfall i trappan ner till undervåningen och där rann det mot gästrummet och ut mot vardagsrummet. Taket i trapphuset var blött liksom väggarna i trapphuset. I badrummet var ena väggen blöt och golvet badade i vatten. När jag fått stopp på eländet och vi torkat upp vattnet kunde vi konstatera att trapphuset aldrig varit så rent och fint förr. Tur att läckan inte var i sovrummet för då hade säkert både sängkläder och madrasser varit dyngsura. Slangen är nu fixad. 

Efter detta var det, som vanligt första dagen, dags för att handla det vi behöver. Alltså en tur till Carrefour, som vanligt första dagen, dar har dom en underbar fiskdisk som vi tyvärr inte kunde utnyttja just då. På vägen hem därifrån blev ett stopp på golfbutiken för att hämta ut mina nya järnklubbor och den järnsexa som Anne inte fick med när hon köpte sitt järnset förra gången vi var här.  Vi passade också på att spola av bilen som var helt täckt av damm på vi hämtade den på flygplatsparkeringen

Snabba ryck var det. In och packa upp och sedan iväg med bilen till en liten bar/restaurang som Anne sett på nätet. Längst ute på en pir vid en småbåtshamn. Jättecharmigt ställe där vi satt längst ute med fötterna strax ovanför vattenytan. Ett par timmar i full sol med utsikt över havet och Altea och med jättegod lunchmat, stället heter Portosenso och ligger alldeles utanför Altea på väg mot Calpe.

 

Kvällen var ytterligare en kulinarisk upplevelse. Middag med Per och Pernilla som bokat bord på Sabor, en bit på vägen mot Albir. Efter en förfriskning hemma hos dem gick vi till Sabor och åt en riktigt god middag. Vi har sagt i flera år att vi skulle prova det och nu blev det ett riktigt favoritställe.

Lördagen var vikt åt golf med Johan. En härlig dag på banan där Anne spelade homogent och drog in 33 poäng. Katarina spelade förvånansvärt bra med Annes gamla klubbor och en putter som varit med sedan vi började spela golf. Vad gäller Johan så ser man tydligt att det finns mycket golf att plocka ut bara han börjar spela mer.  För min egen del glömmer vi den här rundan också, jag fick dock en hyfsad avslutning de sista fyra hålen så, ”drömmen lever” om en återkomst till mitt spel för några veckor sedan. Vädret var underbart med full sol men rejält blåsigt med varma vindar. Mellan 25och 30 gr.

 
Om ni undrar över bilden på de vit/rosa handskarna så symboliserar dom att damerna skulle vunnit stort över mig och Johan om vi hade tävlat. Klart dom vann när dom hade likadana handskar! Glaset med den röda drycken är en Tinto de Verano som var segrarnas val. 
 
Efter att ha "slitit" en dag på banan så hade vi redan innan bestämt oss för att kvällen fick bli en ”barbeque” på terrassen. Räkor, inköpta på vägen hem från banan till förrätt och kyckling till huvudrätt.
 
 
I dag, söndag, har vi varit i Calpe och solat på stranden.  Damerna gick ner för att bada men kom upp igen eftersom vågorna och baksuget var lite väl häftigt för att det skulle vara skönt.  Själv kände jag nog att det inte var aktuellt eftersom vattentemperaturen kanske inte var mer än 20 gr. Väl hemma igen har det blivit lite slapptid på terrasen för dem medan jag fixat till grillen så vi kan lämna den rengjord i morgon när vi åker hem. I kväll blir det indisk mat i gamla stan, skönt då kan vi ”rulla” den korta biten hem för en sista natt.

 

Som sagt, i morgon kväll åker vi hem. Vad morgondagen innehåller bestämmer vi i morgon när vi ser hur vädret blir. Våra plan till Gatwick och Leeds går ungefär samtidigt vi 21.30 tiden. Tiden går fort när man har det bra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela