ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vardag i London igen.

Publicerad 2017-05-04 22:11:51 i Allmänt

Veckan rullar på och efter golfen i tisdags var det handling på Sainsbury. I går onsdag, började ”pelargonjakten”. Jag tror vi skrivit tidigare om att det är konstigt att inte pelargonerna kommit tidigare eftersom man har ett bra klimat för dem här.  På onsdagsmorgonen hade Anne hittat en trädgårdshandel på nätet som verkade ligga riktigt nära oss, till skillnad från alla småbutiker vi besökt hittills.

Efter mitt besök på gymet på onsdagsförmiddagen åkte jag dit. Det låg mycket riktigt väldigt nära oss. 6/7 minuter med bil härifrån. När jag kom fram var det ett ställe som var lite som Zetas i Segeltorp, innan de byggde om. Många plantor på liten yta men väldigt stort med engelska mått mätt som vi förstår. Ganska mycket folk dessutom.

 

Planteringen av det inköpta fick vänta tills i dag torsdag. I går monterade jag belysningen på balkongen, som jag fixat till på Bauhaus i Sverige förra helgen. Den fungerade perfekt och lyser nu genom fuchsian och oliven och ger ett fint mönster på väggen bakom. Som ett komplement till belysningen köpte jag också en solcellsfjäril, på trädgårdshandeln, som skall lysa i regnbågens alla färger. Nu har det varit alldeles för mulet så den har inte laddat upp och börjat lysa ännu.

 
I dag var det dags för plantering av de fyra pelargonerna jag köpte, två rosa och två vita. Jag passade också på att plantera om lite annat. En persilja och en timjan fick varsin lite större kruka. En liten jasmin fick också en större kruka och ser ut att ha knoppar. Vi får väl se om de slår ut eller torkar bort som de gjorde i höstas, men då var den i och för sig inomhus. De två rosa pelargonerna fick ta plats i en hyfsat stor kruka, lecakulor och fiberduk i botten, sedan kompostjord och vanlig jord. De vita skulle planteras på samma sätt men då räckte inte jorden till så det blir till att återvända till trädgårdshandeln i helgen för komplettering. Kanske blir det då några sommarblommor också. I övrigt så ska fuchsian snart blomma för fullt och hortensian har massor av stora knoppar. Till och med en av de afrikanska liljorna har knoppar.  
 
 

Min egen golf i tisdags var ok, blandat med en hel del bra slag och några katastrofala slag, vilket i och för sig är ganska typiskt för den golf vi vanliga människor spelar. 33 poäng utan att spela på topp tyder ändå att jag förmodligen har rätt handicap i förhållande till banan.

I morgon bitti är det golf för mig igen, vi slår ut kl 08.00, som vanligt varje fredag. På tal om golf så fick jag förra veckan höra från en medlem som i sin tur spelat med klubben äldsta medlem, John, som fyllde 90 i vintras. Han spelar tydligen fortfarande ibland ”på sin ålder” dvs spelar banan på runt 90 slag. Han hade berättat att han första gången var ute på banan som tonåring i slutet av fyrtiotalet. Där ligger man i lä, men å andra sidan kanske man spelar i trettio år till om man får vara så pigg. Jag har träffat mannen i fråga och man kan inte tro att han är nittio år.

I dag fick Anne dessutom ett ganska roligt mail, vi tror i och för sig att ganska många damer har fått det. Mailet var från svenska golfförbundet. Det var en inbjudan till Svenska golfförbundets Senior Tour Damer 50 och var undertecknat av de båda kaptenera för touren i fråga. Jag skickade direkt en fråga till Anne om hon sagt upp sig från jobbet och nu hade för avsikt att spela golf på touren och försöka ta sig ut på internationella tävlingar som det stod i inbjudan. Kul grej i alla fall

Jag fick dessutom ett mail från min klubb här i London. Det var en påminnelse om ”dresscoden” på banan. Man har sett att det slarvats med det. På klubben är det så att man ska ha tröja med krage, hyfsade byxor, absolut inte jeans och inte ”idrottsshorts”. I klubbhuset gäller samma sak plus att man inte får ha golfskor på sig. Eftersom jag är en man som gillar traditioner uppskattar jag detta. Man ser tex aldrig någon med keps på sig inne i klubbhuset. Som jag alltid sagt, eftersom det inte finns hackspettar inomhus behöver man inte mössa. Klubben är väldigt enkel och till för alla men har en historia som sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden så, som jag sa tidigare, jag gillar att man håller på traditionerna.

 Nu väntar ännu en helg, återigen verkar det bli halvdant väder, mulet och inte mer än 13/14 gr. Vi får väl se vad det blir. Troligen inte några längre utflykter, de får vänta tills det blir soligare och varmare. Vi planerar en tur till området där ”Midsomer murders” spelas in, men det får nog bli när man kan vandra runt lite och njuta av omgivningarna i varmt väder.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela