ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vinnaren !

Publicerad 2017-11-27 17:16:36 i Allmänt

I förra inlägget skrev jag, Micke, om att Anne förhoppningsvis skulle jobba på måndagen. Det gjorde hon både måndag och tisdag men!!! vid lunchtid i onsdags kom hon hem från jobbet och bäddade ner sig. Det blev ett par dagar i sängen med svår hosta och utmattning. På fredag var hon tillbaka på jobbet igen, inte speciellt pigg men hon ”viker inte ner sig”.

Jag är också tvungen att visa hur det kan se ut i vårt garage. När jag hade varit och handlat i veckan så parkerade jag på den vanliga platsen. Den här gången var ”kundvagnen” helt i skugga av två sk ”Chelseatraktorer” dvs samma typ av bilar men ser på Östermalm och som definitivt inte behövs i det området. Jag tycker "han" nästan ser rädd ut bland de stora bilarna :) 

 

I torsdags hade jag en sk ”societygolf” inbokad. Den här gången på min hemmaklubb med en society som jag inte spelat med tidigare. Jag var med som gäst till mina golfkompisar. Eftersom det var middag efter rundan tog jag tåget till klubben, man vill gärna ta en (eller två) öl med gubbarna efter rundan. Tågen gick bra så jag var där i god tid innan och kunde inta kaffe och en fralla med bacon, som ingick i evenemanget.

Tävlingen var fyrboll bästboll. Jag lottades ihop med Ken, en lite äldre man, med handicap 28, själv fick jag spela på hcp 9. Man tar alltid bort ett slag när någon är med första gången. Efter de första hålen undrade jag om inte Ken hade hcp 8, han kunde inte missa, när jag slog driver och han en liten träklubba så var han betydligt längre än mig. Efter första nio hade vi 23 poäng. Detta i en stark kall vind, men med sol. Trots att jag själv hade 17 poäng på första nio hade jag inte bidragit speciellt mycket. Ken var alltså en typisk ”bandit”. På hål sex, en mycket kort par fyra, där man måste skruva in bollen mot green var vi båda på green på utslaget, han med sin lilla träklubba och jag med en spoon. Ken gjorde eagle och jag birdie. Jag har haft tre eagleputtar på det hålet sista månaden men inte lyckats med någon. Skärpning i fortsättningen.

Efter ett tag så avslöjade sig dock Ken som 28 handikappare. Han tappade sitt spel helt och hållet redan på åttonde hålet. Det blev till och med ett par ”luftsvingar” på tee under de sista nio. Jag fick bidra så gott jag kunde trots att den kalla blåsten och det långsamma speltempot gjorde att jag tappade sugen på slutet. Jag missade två korta parputtar på hål 16 och 18 men tack vare att jag lyckades få en poäng på hål 18 så fick vi ihop 41 poäng totalt. Rubriken berättar om en ”vinnare”. Klart vi vann, med en poäng. Vi var två lag som spelat bra. De övriga var långt efter. En flaska vin och en godisburk i pris.

 

Som vanligt var det en typisk engelsk middag. Den här gången var det ”julmiddag”. Tomatsoppa till förrätt, god. Till varmrätt var det fyra skivor torr kalkon, ugnstekta potatisar, grönsaker, sky och något slags inkråm som var pressat till en liten kaka. Ingen höjdare kan jag säga men de andra vräkte i sig allt som fanns på tallriken. Efterrätten var färsk fruktsallad med glass och det var perfekt efter maten. Slutligen blev det en kaffe med en mintkaka. Puh!!! Jag är inte gjord för så mycket mat.

Återigen har alla kavaj och societyslips. En kille, pensionerad polis men yngre än mig, hade en slips från Metropolitan Police och han blev bötfälld med två pund för att han hade fel slips. Som gäst är jag undantagen den regeln. Jag har dock alltid slips och nu har jag köpt en kavaj som jag kan ha i fortsättningen.

 

Om ni undrar vad vi har på huvudet så är det också en engelsk jultradition. Vid varje tallrik ligger en smällkaramell. Den drar man isär med sin bordsgranne och inuti den ligger någon liten pryl och en huvudbonad som man måste ha på sig under middagen.

Fredagen bestod av städning, handling, bäddning och fix inför att Magnus och Gunilla skulle komma på lördag förmiddag. Eftersom man lovade kalla nätter så skulle jag sätta fiberduk på växterna på balkongen igen. När jag kom ut och skulle börja var alla dukarna utom en försvunna. Jag hade tidigare stoppat ner dem bakom krukorna. Jag insåg snart att de blåst bort i den storm vi hade i veckan. Som tur var så räckte den återstående duken till att ”nästan” täcka växterna som klarade sig bra över helgen. I går, söndag, togs de av igen. Tyvärr så måste de nog på igen i morgon, tisdag, eftermiddag eftersom man varnar för minusgrader på nätterna.

På lördagsmorgonen var det rejält frostigt på taken runtomkring. Vid 11 tiden kom Magnus och Gunilla till overgroundstationen där vi mötte upp när dom kom med sina stora men tomma resväskor, de ska fyllas efter all shopping.

 

Efter en kaffe och croissant hemma tog vi bussen till Kings Road och Sloan Square. Vi promenerade sedan tillbaka på Kings Road (känd affärsgata) via en del affärer till en pub, Chelsea Potter, där vi tog en liten ”lunchpaus” med tillhörande dryck. Det blev en tallrik nachos med tillbehör som vi delade på. Perfekt mellanmål.

 

Därifrån gick vi vidare till en julmarknad i Chelsea Physical Garden. Vi hade läst om den på nätet. Det var väl ingen julmarknad i mina ögon men Gunilla sa att delar av den påminde om tex Taxinge i Sverige. Vi alla saknade dock tomtarna och julsakerna och för mig personligen var den en besvikelse. Det var mer hantverk av olika slag som man förväntades köpa som julklapp till någon. Vi noterade dock att man hade ”kottkärror”.

 

Parken utanför var jättefin och den ska jag definitivt besöka sent i vår, dom har guidade turer där man får förklarat för sig om alla fina växter. Anne lyckades ta lite bilder på det som fortfarande blommade och lite annat fint. 

 

Vi hade tajmat tiden så vi kunde lyssna på ”Christmas Carrols”. En liten kör som sjöng typiska engelska julsånger. Stämningsfullt och så typiskt engelskt.

 

Nu hade det börjat mörkna och kylan trängde sig in genom tröjor och jackor så efter en promenad hemåt utmed Themsen, bland annat förbi den vackert belysta Albert Bridge, så tog vi en taxi sista biten hem.

 

Trots allt hade vi haft kanonväder även om det varit kallt. Väl hemma ”softade” vi lite. Anne bjöd på Pimms, som vi brukar ”utsätta” våra gäster för. Nej så farligt är det inte, det är en gammal engelsk drink som har en helt egen smak, lite örtig. Man fyller på med bland annat, gurka, jordgubbar, mynta och citron. Kvällens middag åt vi på ”kvarterspuben” Waterside nere vid floden. Fish and chips är aldrig fel och vi som åt det var helnöjda.

I går, söndag, vaknade vi till en ny frostig morgon. Till frukost ordnade vi en nästan ”full english breakfast”. Vi körde scrambled eggs, bacon, beans and fried tomatoes. Till det var det självklart toast med ost och marmelad. Mätta och belåtna var det köpcentret Westfield som stod på schemat.

Eftersom det var söndag så öppnade dom 12.00. Innan utflykten till Westfield tog vi därför en promenad utmed floden till Sainsbury. Magnus och Gunilla ville köpa shortbread. De typiska engelska kaffekakorna. En fin promenad som även visade området som vi bor i. När vi kom tillbaka var det dags att åka till Westfield.

Vi har skrivit om Westfield förut och beskrivit det som ett av Europas största köpcentrum. Magnus och Gunilla har varit på Mall of Scandinavia vid Friends Arena och vi bad om en jämförelse. Uppenbarligen gick det inte att jämföra eftersom Westfield är extremt stort. Vi särade på oss direkt och Anne och jag köpte det vi behövde, bla kavaj till societygolfen, och tog ett litet mellanmål på en pub/restaurang utanför innan vi tog oss hem.

 

Efter ett par timmar kom även Magnus och Gunilla hem, bärande på det som dom hade planerat att köpa. Det blev ett par timmars softande inför middagen. Den här gången promenerade vi till puben The Rose, som vi också skrivit om tidigare. Vi har alltid varit nöjda och det var vi också den här gången, vad gällde maten. Anne och jag åt Cumberlandkorv med hemgjort potatismos och sås, till det den starka engelska senapen. Tänk att korv och mos kan vara så gott 😊

Tyvärr var det lite struligt med personal som vi inte sett tidigare men det kunde vi ha överseende med. Det var dessutom Quiz kväll, vilket faktiskt var lite kul, vi kunde inte låta bli att lyssna på frågorna och försöka hitta svar. Vi märkte snart att Magnus och framför allt Gunilla hade mer kunskap än oss vad gällde filmer och serier.

I morse, måndag, åkte Anne till jobbet, fortfarande krasslig och med svår hosta. Efter att vi övriga ätit frukost åkte Magnus och Gunilla in till city för en heldag. Dom skulle avverka Oxford Street med favoritbutiken Primark, julmarknad i Hyde Park, resten av Oxford Street med sidogator och Regent Street mm mm. Eftersom dom aldrig varit på Covent Garden förslog vi att vi träffas där i kväll och äta något. Anne jobbar ju ett stenkast därifrån så hon möter upp dom och jag kommer med båten.

I morgon åker dom tillbaka till Sverige igen. Blir frukost hemma och sedan släpar dom sig iväg med fullpackade väskor till tåget mot Gatwick. Kvällens middag, med de troligen helt utshoppade Lindellarna, blir slutet på ett jättetrevligt besök. 

När dom åkt måste ”hemarbetaren” sätta fart igen. Då ska det tvättas och bäddas om till nästa gäst. När Anne kommer hem från jobbet i morgon har hon sin kollega Katarina Alf med sig. Efter att ha jobbat i Leeds i lite över två år avslutar hon sin vistelse i England med några dagars jobb i London innan hon åker hem till Sverige för gott på fredag kväll.

 

 

 

                                                                                                                

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela