ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

En underbar semester.

Publicerad 2017-10-22 21:05:00 i Allmänt

Som vanligt så går tiden fort när man har det bra. Och det har vi ju här i Altea. Härligt väder med sol och värme hela tiden. I tisdags kväll, oj var det så länge sedan vi bloggade! var det middag med Tiina och Bernt. Vi provade ett ställe på ”Apelsintorget”, uppe i gamla stan, som vi var på med Magnus, Gunilla och Ulla, när stället öppnade för många år sedan. Då var vi inte nöjda, men nu var det andra grejer. Helt annan meny och en av våra ”kompiskypare” som flyttat dit. Riktigt god mat och alla var nöjda.

När det blev onsdag, var som tidigare sagts, golfen med Björn och Ingrid inställd. Vid lunchtid, när vi skulle gått ut, ångrade vi oss nästan här hemma. Det var full sol och varmt. Men! en timme senare såg vi från terrassen hur ovädret närmades sig Benidorm söderifrån. Det blev kolsvart och lite senare brakade det loss. Ett fruktansvärt slagregn och ett åskoväder av sällan skådat slag. Det blixtrade och smällde i nästan en timmes tid. Kändes skönt att inte vara på golfbanan, eller strandpromenaden, som vi tänkte oss i stället för golfen. När det slutat regna såg terrassen hemsk ut igen och det var bara att ta ut slangen och spola bort all sand som kommit ner från taken. Efter ett par timmar var det över och vi kunde promenera ner till Björn och Ingrid för en trevlig middag. Från deras terrass kunde vi se regnbågar, blixtar och den sena kvällssolen.

 
 
I torsdag var det dags för leverans av vinkylen. Dom ringde på morgonen och meddelade att dom skulle komma mellan 15 och 17, eftersom jag är skeptisk räknade jag med 19.30. Den känslan förstärktes när dom ringde vid 16 tiden och frågade om dom skulle åka till ”Altea Vella” som är en by som ligger en bra bit härifrån. När jag förklarade att det var i Altea i gamla stan och frågade om han inte hade adressen sa han att dom skulle vara här om tjugo minuter. Ja ja trodde jag, men man upphör aldrig att förvånas. Efter en kvart ringde det på dörren och en kille kom upp med kylen. Allt gick bra och nu står den där.
 
 

Under tiden vi väntade åkte vi och handlade och hemma så klippte jag ner våra stora terrassväxter lite. Det blev ytterligare en plastkasse med klipp.

 

Onsdagens inställda golf ersattes på fredagen med nio hål på en ny bana, Puig, här i närheten. Dom har bara nio hål klara än och klubbhuset är inte färdigbyggt. Björn och Ingrid hade spelat där tidigare så de kunde guida oss runt. Banan var i väldig gott skick men inget var klart runt omkring. Påminde lite om när vi spelade Villaitana första gången för över tio år sedan och det bara var fairway och greener som var gröna. Det kommer förmodligen att bli jättefint om ett par år när alla arton hål är klara och det jättestora klubbhuset är klart.

Spelet ska vi inte skriva så mycket om, det räcker med nio poäng för mig och tio för Anne samt för mig fem bortspelade bollar på nio hål. Dock en härlig runda i kanonväder med trevligt sällskap som spelade nästan lika dåligt.

 

I lördags var det dags för golf igen, nu var det arton hål på Villaitana som gällde. Vi spelade med Janne som också bor i ”kvarteret”. Återigen en härlig dag med över 25 gr och full sol. Nu lyckades Anne få till sitt spel riktigt bra, om vi bortser från spelet runt om och på greenerna. För min egen del så blev det en klar framgång, bara fyra bortspelade bollar och faktiskt hela 23 poäng på arton hål.

Vi spelade ”köpenhamnare” som är perfekt om man är tre spelare. Anne vann ganska enkelt första nio och då tyckte Janne och jag att vi kör en ny på andra nio så kanske vi har en chans. Oj så fel vi tänkte, nu förlorade vi två gånger i stället för en. Anne och Janne var lika efter sista hålet och då vann Anne på bättre handicap. Detta ledde till att Janne uttalade de numera klassiska orden ”jag har aldrig förlorat mot en dam på att hon har bättre handicap”. Det kommer han att få höra i många år kan jag lova. Anne fick ihop 31 poäng trots ett uselt närspel. Tur att vi inte ska spela mer, nio bortspelade bollar på en och en halv runda känns inte ok för mig.

 

Efter rundan åkte vi tillbaka hem och tog en öl och ett glas vin på Placitan, nedanför Tiina och Bernts balkong. Jannes fru Monica kom dit från poolen och när Tiina och Bernt såg att vi var där så kom även dom ner. Kvällens middag hade Monica bokat på Sabor, som ligger mitt emot hamnen i Altea. Rein och Christin vet var det är eftersom vi tog en ”vätskepaus” där när dom var här och vi promenerade till Albir. Till middag var det jag och Anne, Janne och Monica och Björn och Ingrid. Återigen en fantastisk middag med riktigt god mat. Vi har varit där en gång innan och även då var det klockrent. På bilderna är det Ingrid, Björn och Janne. Jag och Monica fick tydligen inte plats när Anne fotade. 

 
Som ni förstår så blev det ännu en sen kväll. Efter att ha suttit ute och ätit så kom vi hem och det var fortfarande så varmt att vi satte oss en stund på terrassen innan vi gick och la oss. I dag, söndag, vaknade vi återigen till en fin morgon med en soluppgång som Anne säkert fotograferat flera hundra gånger redan men som är så fin.
 
 

På förmiddagen fick tvättmaskinen jobba medan vi slappade på terrassen. När maskinen var klar tog vi oss till Albir och vår kompis Tracy på restaurang Intermezzo. Vi hade bestämt oss för att äta en sen lunch/tidig middag igen. Även om det låter tjatigt så var det återigen riktigt bra mat. Goda ribs, så mycket att man egentligen borde tagit en ”doggiebag” med sig hem. Väl hemma är vi fortfarande så mätta att vi inte ens får i oss ett litet chips.

På vår innergård blir det bara finare och finare. Fler och fler växter som mår jättebra. När jag gick ner för att hämta posten så kändes det som att komma upp i en finare trädgård med all grönska. För att inte tala om doften från jasminerna.

 

 

”Våra katter” Biloute och Bobin fortsätter att besöka oss. Biloute, den äldsta, har mer eller mindre flyttat in hos oss igen. Han kommer på morgonen och är ibland kvar inne och sover nästan hela dagen. Förmodligen för att han inte är överens med den lilla Bobin. Just nu, söndag kl 20.00 är dock Bobin inne igen. Han var inne härom morgonen och busade med oss. Dock väldigt försiktigt. Nyss lade han sig i sängen men gick ner efter en stund och har nu gått in till sig igen. Grannen kommer väl snart att anmäla oss för ”Kattstöld”. Bobin, den lilla, gick nerför trapporna en morgon men när Biloute, som redan var där, fick se honom gav han honom ”arga ögat” varpå Bobin sprang upp igen. Just nu är det ofarligt för honom eftersom Biloute är ute på nätterna. Som ni ser på bilderna så verkar Bobin ha en framtid som boxare eller sparringpartner. Han vill gärna jabba med sina mjuka tassar. Biloute tar för sig på nedervåningen där han har sitt revir. 

 
 
I övermorgon, tisdag, åker vi tillbaka hem till London. Ska bli kul att komma hem igen och se hur växterna klarat sig och hur hösten har fortskridit. Dessutom lär det ha varit halv storm i går så vi hoppas att allt på balkongen är kvar. 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela