ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Veckoslut igen.

Publicerad 2017-10-08 18:43:00 i Allmänt

Vi har skrivit det tidigare, men hur fort kan tiden gå? Nu är det söndag igen och ännu en vecka och en helg är över. Som jag skrev i torsdags var det golf för mig igen på fredagsmorgonen. När jag åkte ut från garaget, kl 06.50, var det fortfarande inte ljust. Nästa gång jag spelar en fredag blir sista fredagen innan vintertiden och då lär det vara rejält mörkt när jag åker hemifrån

 
Som ni ser på bilderna låg det ett täcke av kall dimma över banan när jag kom dit i fredags morse. Jag tror till och med att det var frost på några bilar som stått på parkeringen över natten. Det kan i och för sig ha varit fukt också men jag tror mer på frost. Jag var tidigt på plats eftersom trafiken var mindre än väntat och efter tio minuter så tittade solen fram, efter tjugo minuter så var dimman borta och när vi slog ut 07.45 var det perfekta förhållanden. För min del blev de sista 5 hålen i kortärmat. Dessutom en av de bättre rundorna på länge även om jag fick panikrädda scoren på de sista tre hålen.

Efter att jag på eftermiddagen gjort mitt hemarbetarjobb, dvs städat och fixat inför helgen, kom Anne hem med nytagna bilder från sin hemresa. Fina bilder på Albert Bridge som är en gammal upplyst bro. Det kommer bilder senare i höst där bron är upplyst. Jag tror att vi hade den med förra året också. Dessutom ser ni att Big Ben nu snart är helt täckt med byggnadsställningar inför den fyra år långa renoveringen. Slutligen en bild av ett nybyggt bostadshöghus på andra sidan floden, från där vi bor, av en tillfällighet finns också ett flygplan på väg till Heathrow och fyra skarvar med i bilden.

 
I går, lördag, hade vi vår första helgdag hemma i London på ganska länge. Det blev sovmorgon och sedan tåget till köpcentret Westfield som ligger tre stationer härifrån. Jag behövde ett par byxor att spela golf i eftersom jag glömde ett par i Gladö förra helgen. Vi behövde fylla på med kaffe (Nespresso) och köpa lite andra saker. Återigen så blir man förvånad över hur stort detta köpcentrum är. Det passade också bra med en hamburgerlunch på ett ställe som heter Byrons som har kanonbra burgare med tillbehör.

När vi kom hem och passerade ”infarten” till reservatet såg vi en ”ny” guldbil. Förut har vi skrivit om en sportbil i guldfärg som tillhör en kille som var världsmästare i boxning. Nu stod det en guldlackad ”Chelseatraktor”, dvs en Range Rover, på samma ställe.
När vi kom till lägenheten hade vi fått post, som vanligt på lördagarna. Bland annat hade vi fått varsitt brev från ”House of common” dvs från parlamentet. Det såg väldigt högtidligt ut men innehållet var från vår lokala parlamentsledamot som förklarade att hon varit emot brexit och nu ville berätta för alla EU medborgare om sina tankar.

 
I vår post från Sverige låg det dessutom ett efterlängtat brev som kommit från ”de Rechtspraak” i Holland. Det är följetongen om vår påstådda rödljuskörning som skulle ha hänt i Rotterdam flera veckor efter att vi flyttat hem till Sverige. Vi har skrivit om den tidigare och att vi redan fått betala 239 euro. Vi har skrivit och förklarat men inte fått gehör i första instans. Nu har det varit uppe i nästa domstolsinstans och vi har återigen skrivit och förklarat och dessutom har våra grannar intygat att bilen var i Sverige vid tidpunkten för det påstådda ”brottet”.

Nu kom så det slutliga beslutet. Vad vi kan förstå så kommer vi att få tillbaka pengarna. Men!! det är tre sidor på holländska och även om Anne är bra på det så ska vi låta någon annan läsa det så vi vet. Vi håller tummarna. Om det nu är så att vi får tillbaka pengarna, vilket vi naturligtvis ska ha, så undrar man ändå hur mycket pengar denna felaktighet kostat holländska staten. Allt på grund av att en polisman gjort en felaktig rapport och sedan inte kunnat erkänna det. Vi återkommer i frågan.

På eftermiddagen tog i igen oss efter besöket på Westfield. Lite jobb med vintergarderoberna och en del annat, dessutom såg jag på TV när Sverige slog Luxemburg med 8-0. Måste vara första gången Sverige lyckas spela så bra mot ett blåbärsland. Jag tror alla i vår ålder minns alla matcherna mot Malta och liknande lag där vi lyckades vinna med 1-0 på övertid efter en snedspark från  Ralf Edström eller Zlatan eller något liknande. När jag skriver ”manus” till det här så spelar Holland borta mot Belarus och leder med 1-0 efter första halvlek. Det känns som att vi inte behöver vinna över Holland för att bli tvåa. Vi får väl se om Bulgarien kan vända mot Frankrike så vi kan vinna gruppen men det är nog inte troligt. Tyvärr så fick ju Holland in ett par mål till och Frankrike höll ut men det ser bra ut ändå för Sverige.

Det blir ju mörkare och mörkare för varje kväll men innan lördagens regnskur kom så fick vi se den här himlen bort över Heathrow. Vackert.

 

Så blev det söndag igen. I dag var det dags för golf på Mitcham igen, ganska länge sedan vi spelade där båda två. En härlig dag vädermässigt, växlande molnighet med en hel del sol som värmde och dessutom nästan ingen vind. Spelet lämnade väl en hel del att önska. Anne har ännu inte spelat bra på banan och jag tappade det spel jag hittat sista rundorna. Trots att Anne gjorde 7 par och jag 6 par så blev det ändå bara 24 och 26 poäng. Att vi gjorde så många par berodde på att vi förutom de katastrofala slagen slog en hel del riktigt bra slag. Ett brett spann med andra ord.

Som vanligt också en hel del dramatiska/komiska lägen. Bilderna nedan visar hur fint vi hade det men också var, framförallt jag, satte min boll ibland. En av bilderna visar ett par tre hål där jag tofflade in bollen i ett buskage tio meter framför tee. En annan visar när min boll fastnat i en taggig buske ungefär i brösthöjd. Ibland är det tufft att spela golf 😊

 
Rundan gick fort eftersom det var lugnt på banan när vi gick ut vid 10.30 tiden. Rejält med trafik på väg hem men vi var ändå hemma i god tid efter ett besök på Sainsbury. Nu kl 16.45, sitter Anne och gör sellerisallad till veckans luncher. Selleri, burkskinka, ägg, svensk saltgurka och Aroma äpplen från Gladö. 
 
 
Till middag i kväll blir det torskrygg med spetskål och babymorötter. Mums. (torsken är fortfarande i papper)
 
 
Nu går vi in i en vecka som avslutas med att vi åker till Altea på fredag kväll. Det är vår sedvanliga oktoberresa på tio dagar. Jag misstänker dock att vi kanske hör av oss innan dess men om inte så hörs vi från Altea. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela