ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Åter från Altea

Publicerad 2018-04-04 22:03:00 i Allmänt

Vi hade en idé om att vi skulle blogga från Altea, som vanligt blev det inte så. Vi kör det nu istället. Som ni kommer att märka är det jag, Micke, som skriver igen. Nu har vi varit hemma i London ett par dagar och det känns som evigheter sedan vi åkte till Altea den 22 mars. Nåväl, vi börjar väl den dagen.

När vi åkte hem från Stockholm förra gången så krånglade ju allting, flyget, bagaget och tågen. Vi hoppades därför på en smidigare resa denna gång. Oj så fel vi fick. Fullsatt i loungen, vilket löste sig efter en halvtimme när jag påpekade att trettio personer gått ut utan att någon fått gå in. Väl inne där fick Anne ett meddelande från Easy Jet om att vi skulle förbereda oss på förseningar eftersom det var flygledarstrejk i Frankrike.

Efter en stund kom det nya besked, i stället för att landa strax efter 21 skulle vi nu landa mellan 23 och 00. Men fortfarande samma avgångstid. Boardingen var i tid och piloten meddelade att det fanns en lucka bland slot tiderna om en stund och att vi kanske inte skulle bli så sena. Fem minuter senare kom nya besked igen. Vi blev sittande i planet på banan i två timmar innan vi lyfte. Kort flygtid gjorde att vi ändå inte blev jättesena. Det blev en 2+2+2. Två timmar på flygplatsen, två timmar i planet på banan och två timmar i luften. Sedan betydligt mindre än två timmar innan vi var ”hemma” i Altea. Vi var hemma i lägenheten strax efter 23.30 vilket ändå är helt ok.

Väl i Altea var vi förberedda på att det inte skulle bli så varmt och soligt som vi hoppats. Det verkar vara samma sak över hela Europa den här våren. De första dagarna var som vanligt. Fixa terrassen, åka och handla och ordna med en del andra praktiska saker. Vädret var ok med en hel del sol men inte någon direkt värme. När vi kom första kvällen var det 6 gr på terrassen. Det var dock det lägsta och vi åt frukost ute merparten av morgnarna.

 
Efter helgen blev det lite varmare, framförallt i solen. Då passade Anne på att göra lite strykjobb på terrassen. Det blev dock också lite blåsigare med en vind som var lite kall oavsett vilket väderstreck den kom ifrån. Själv tog min förkylning fart igen efter någon dag och den fick jag leva med hela tiden. Även om man inte får vika ner sig så är det tufft att inte ha krafter att göra vad man vill. Det påverkade naturligtvis vårt planerade promenerande. Vi får spara det till nästa gång, då blir det besök på fyren i Albir, strandpromenaden i Altea norrut och även promenad till Albir.

Självklart träffade vi lite nära och kära. Vi träffade Tiina o Bernt på Placitan redan första dagarna. Efter en golfrunda på tisdagen med Björn o Ingrid träffades vi återigen på Placitan även då med Tiina o Bernt. Golfrundan var en skön tillställning om man tänker vädermässigt, dock lite blåsigt de sista hålen. Jag fick betala för det eftersom min förkylning var mycket värre dagen efter. Dessutom efter att Anne och Ingrid utklassade Björn och mig på golfen. Dock för första gången på länge!!!!

 

På onsdagen skulle vi få soffleverans. Vi hade beställt en soffa från UK. Vi hade kollat in den på en butik här i London och beställt den till deras butik utanför Murcia. Den skulle anlända till Spanien från UK på tisdagen och den enda dagen för leverans till oss var onsdagen. Efter det var det helg tills vi skulle åka hem igen. Jag var skeptisk, två dagar och allt skulle fungera. Men det gjorde det och nu är soffan på plats.

 

Som vanligt besökte vi också vår kompis Tracy på ”hennes” restaurang i Albir, den här gången hade vi med oss Tiina o Bernt. Dom hade inte träffat Tracy på över ett år. Vår kontakt med Tracy började ju en gång för över tio år sedan när Tiina o Bernt tog oss med till hennes ställe på strandpromenaden i Altea. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag i kanonväder med god mat o dryck.

Efter att det varit lite regnigt en dag så var terrassen inte i bästa skick. Mycket sand hade kommit ner från taket och blivit kvar på golvet, framförallt i fogarna. När jag spolade rent så hörde jag plötsligt ett välbekant men mycket obehagligt ljud inifrån. Mycket riktigt så hade slangen sprungit läck igen. Det duschade rejält i sovrummet och hallen men den här gången fick jag stopp på det i hyfsad tid så det blev inte så blött. Däremot lyckades jag halka på det hala stengolvet när jag skulle in och stänga av vattnet så nu har jag fortfarande, efter en vecka, en svullen vänsterfot. Tur där också att det inte blev värre. Slangen är nu ersatt med en ny.

Vi hoppades hela tiden på att vädret skulle bli bättre än prognoserna och att vi skulle kunna pricka in en grillning på terrassen och dessutom kunna sitta ute och äta. Den finaste dagen blev onsdagen och då köpte vi våra stora favoriträkor på Carrefour. Förra året frågade dom om vi inte skulle ha lite sardiner och grilla också men då fegade vi ur. Sedan dess har vi ätit stora grillade sardiner ute några gånger så nu var det dags. Anne hade hittat på nätet om hur man rensar dem och det blev naturligtvis mitt jobb. Inte alls så svårt eller slabbigt som man kan tro. Det blev jättegott när det var klart och det var definitivt inte sista gången vi grillade sardiner. 

 

På tal om sardiner så finns det ju även små sådana. När vi en dag, på en mycket lokal bar, tog in en öl och ett glas vin fick vi en liten tallrik med grillade småsardiner på köpet. Dom äter man utan att ta bort några ben, bara tugga i sig som snacks. Nu blir det nog några sådana på grillen någon gång också.

Sedan hann vi också med att träffa några ”grannar” som vi känner till sedan tidigare men inte träffat på riktigt. Det är Ingrids son Fredrik och hans fru Jeanette och deras barn. Det är kul att inte bara prata om varandra utan att även få träffas. Ingrid o Björn ordnade så vi träffades på Placitan på långfredagen (tror jag att det var). Dom har köpt ett ställe i linje med oss kanske hundra meter västerut. Alltså ganska nära. Alltid bra att vi i vår lilla ”svenskkoloni” känner till varandra. Man vet aldrig när man behöver hjälpas åt med något.

Fredrik är för övrigt känd sedan länge av oss, långt innan vi träffade Björn o Ingrid. Han heter Eliasson i efternamn och jobbar på Radio Stockholm, just nu med ”musikplatsen” på fredagarna. Han har dessutom gjort flera uppskattade musikdokumentärer, bla en uppmärksammad serie med vår världsberömda svenska musikmakare Max Martin. Hur som helst var det ett trevligt möte även om vädret gjorde sitt bästa för att kyla ner oss, regnigt, blåsigt och kallt. Även om vädret var dåligt just då så är det ändå den här vyn vi har mestadels.

 

Så är det dags för våra fyrbenta vänner också. Den lilla, Bobin, har blivit helt galen sedan vi såg honom senast. Nu är det klorna ut hela tiden. Blodvite uppstod flera gånger och han har bara bus i huvudet. Finns inte en chans att han vill ”gosa”. Biloute däremot är som vanligt. Han möter upp oss från buskarna i trädgården så fort vi kommer till porten och kan inte komma in fort nog i lägenheten för att få sin skinka. Han ligger också gärna och sover i våra fåtöljer fortfarande. Vi märkte också några gånger att han faktiskt uppskattar buset med sin ”lillebror”. Ibland tog han till och med initiativ till lite brottning när dom var inne hos oss båda två.

 

Bobin är för övrigt inte ett dugg sugen på skinka eller liknande. Enligt hans matte så gillar han mer grönsaker och blommor. Han har verkligen hittat en favorit på vår terrass. Det är de höga taggiga kaktusarna. Han äter ”blommorna” som sticker ut. De som ibland kan se ut som ögon och näsor. Han var helt galen i dem. Vissa tuggade han i sig och vissa fick han loss och tog hem som trofeér. Jag tog en filmsnutt som är fantastisk men som tyvärr inte går att få in i blogginlägget.

 

Eftersom det var påskvecka så var det fullsmockat med folk uppe i gamla stan för palmsöndagen och hela veckan fram över påsk. Vi åt ”påskmiddag” på ”Artisterna” uppe vid kyrkan på påskafton med Tiina o Bernt och Johan o Anna. Självklart var även Ella o Vera med och förgyllde tillvaron. De har alltid en massa saker att lära Anne vad gäller telefonanvändning

 

Tidigare på påskafton hade vi spelat golf på Villaitana. Den här gången blåste det riktigt ordentligt, nästan på gränsen till ospelbart faktiskt. Några gånger hade bollen svårt att ligga still på de snabba greenerna. Tillsammans med min förkylning var det ingen bra kombination för mig. Anne har, tack och lov, kunnat spela trots sina problem med en ”frozen shoulder”. Rundan var ingen höjdare rent spelmässigt för någon av oss. Anne började med fyra par på de fem första hålen, vilket aldrig brukar hålla. Hur som helst så hade vi till slut slagit väldigt många slag men jag ledde med ett inför sista hålet. Och vem vann? Jo självklart gick Anne förbi och vann med ett slag, brutto.

Hemresan på annandagen gick väldigt bra. Lite försenade, som man alltid är, men en flygtid på 1.55 tim gör att men inte är försenad när man landar. Inget bagage och tågen i tid gjorde att vi var hemma i lägenheten i London vid 19.30 tiden.

Väl hemma hade vi hoppats på vår, men icke sa Nicke. Även om temperaturen stigit upp till tvåsiffrigt så är det blåsigt och småregnigt hela tiden. Jag spelade golf i går, tisdag, och fick lite regn i början men inte så mycket mer. Det var ändå kallt och blåsigt hela tiden även om termon stod på 12 gr. Banan är jätteblöt på sina håll så jag var nöjd med mina 33 poäng med ett antal halvmissade hål, framförallt i början.

Trots den sena våren är buskar och träd i gång för fullt. Förut har vi visat bilder på lökväxter men nu kommer den härliga blomningen i körsbärsträd och magnolior. Kameliorna har redan blommat ut och blommorna ramlar av.

 
 
Nu MÅSTE våren komma på riktigt snart, både här och hemma i Sverige. Vi kommer hem om några veckor för att fixa i trädgården inför sommaren och då vill vi definitivt inte ha någon snö kvar.
 
 

Vi får väl se om helgen kommer att innebära något som är värt att skriva om, om inte så hör vi av oss så fort det händer något. 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela