ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Fotbollslördag mm

Publicerad 2018-04-16 18:46:00 i Allmänt

Som vanligt så var planen att blogga i går, söndag, men också som vanligt så fanns inte tiden när vi väl kom hem. En annan orsak är att när jag, Micke, skriver mina inlägg så tar det några timmar inklusive bildhanteringen. Även om det slinker igenom ett och annat fel så är jag lite nördig när det gäller stavning och meningsbyggnad. Å andra sidan är det också ett sätt att ”träna” lite inför att komma tillbaka till jobbet i höst. Där får det ju absolut inte bli fel när man skriver sina protokoll.

Som ni förstår så har vi nu lite mer på allvar börjat nedräkningen. Det är lite drygt fyra månader kvar tills flyttlasset går mot Gladö igen. Attans vad fort tiden går. Med nedräkningen så börjar också en period när vi tänker på vad det är för saker vi vill ha med oss hem härifrån. Då menar jag inte de saker vi hade med oss hit utan vad vi ska passa på att köpa med oss härifrån. Lite minnen men också saker, som precis som i Holland, är betydligt mer prisvärda här än hemma i Sverige. Jag återkommer till det.

Återigen har vi haft en vecka med klassiskt ”Londonväder”. Regnigt, disigt och gråkallt även om tempen inte går ner under tio gr på nätterna. Jag tror jag skrivit det tidigare men det är så att vi första året hade fantastiskt bra väder med Londonmått mätt. Jättevarm höst, fin vinter och fantastisk vår och sommar. Nu har vi haft grått, fuktigt, blåsigt i stort sett hela vintern förutom när det snöat och varit kallt. Men det har ju varit lite så i stora delar av Europa den här vintern.

Just nu, måndag kl 15.45, så skiner dock solen med lite sval vind, men det ser ändå hyfsat ut. Man kan tydligt se SAS planet som är på väg in mot Heathrow på låg höjd över vårt kvarter. Tempen är 16 gr, säkert lite uppgraderad pga att solen ligger på mot balkongen. Nåväl, nu ska det ju bli bättre, framförallt här men även i Sverige. Här säger man att det blir upp mot 24 gr i slutet av veckan och då ska vi hem till Gladö för helgen. Men det lovas ju fint väder där också. Hoppas inte det blir eldningsförbud eftersom jag har en ganska stor hög att elda.

I lördags hade vi dock en dag med riktigt kanonväder, lite försmak av vad som komma skall. Passade oss perfekt. Efter en kort kompletteringshandling på Sainsbury så fick vi en timme på balkongen i solen innan det var dags för lördagens happening. Man kan inte bo i London i två år utan att gå på fotboll. Så i torsdags tog jag bussen till Craven Cottage (Londons äldsta elitfotbollsarena) och köpte biljetter till hemmalaget, Fulhams, match mot lokalkonkurrenten Brentford. De spelar i andraligan och Fulham är på god väg att klara ett avancemang till Premier Leauge till nästa år. Dessutom var det näst sista hemmamatchen.

 

Vi tog bussen hemifrån och innan matchen åt vi en härlig publunch på en närbelägen ”finpub”, The Crabtree. Vi har varit där tidigare och vet att den är bra. Jag åt en japaninspirerad fisk i buljong med grönsaker och Anne åt en typisk engelsk paj, lamm, med mos och gravy. Mycket gott båda två. Det var massor av folk i det fina vädret. Vi fick inte plats utomhus vilket hade varit mysigt eftersom det var över tjugo grader. Efter god mat tog vi med oss en cider och en öl i plastmugg och gick utmed floden mot Craven Cottage. Träden börjar grönska rejält nu vilket inte gjorde upplevelsen sämre.

 

När vi kom fram insåg jag att det nog var tjugo år sedan jag var på fotboll. Fullt ös med hög musik och massor av folk. Dessutom på en arena som på insidan påminde lite om hur Söderstadion såg ut på sjuttiotalet. Inga tjusiga restauranger eller sådant utan öppna hörn på läktaren och små kiosker på utsidan nedanför läktarna. Fasaden på arenan är en riktig gammaldags klassiker. Den ligger för övrigt i ett engelskt "radhusområde" med de typiska engelska låga husen. 

 

Lite ”tipsextrastämning” med andra ord. Jag misstänker att detta var en större upplevelse för oss båda än att gå på någon av de stora arenorna som Stamford Bridge eller så. Craven Cottage ligger också så pass nära där vi bor att vi, från vårt vardagsrum och balkong, ser strålkastarna på arenan.

 

Hög stämning hela tiden och en liten ”bortaklack” som höll igång hela matchen och matchade hemmasupportrarna väl så gott. Tyvärr gjorde inte Fulham sin bästa match för säsongen men arenan fullkomligt exploderade när man gjorde första målet i andra halvlek. Tyvärr så sabbade dom för sig själva på slutet. De började ”maska” och trots att domaren hela tiden pekade på klockan och menade att han la till mer och mer tid så fortsatt man att maska. Det slutade tyvärr med att Brentford kvitterade långt in på övertiden. Trist men det påverkade inte upplevelsen. Som ni ser på bilderna ovan så lyckades jag också hitta en kompis, har vi inte nästan lika hårfärg 😊

Väl hemkomna var vi lite småfrusna, solen lyckades gömma sig bakom ett moln under hela matchen men det var aldrig någon fara. Vi var hemma vid 19.30 tiden så det fick bli en liten kort sittning på balkongen innan vi satte oss framför TV´n.

I går söndag var det andra saker på agendan. Som jag skrev i början av inlägget så har vi börjat fundera på vad vi ska ha med för saker hem härifrån. På ”vår” plantskola har vi sett fina utekrukor till bra pris. Nu var det dags att skrida till verket och handla lite. Vi var där strax efter öppning 10.30 och det var fullt med folk. Det märks att våren är på gång och att alla ska göra i ordning i trädgårdar och på balkonger. För övrigt så var lördagens fina väder som bortblåst. Nu var det grått och fuktigt igen. Det gjorde dock inget och det blev ett antal krukor som packades in i ”kundvagnen” och som nu står i vardagsrummet. Kommer att bli jättefint på altanen i Gladö.

 

Efter det diskuterade vi om vi skulle åka till Sloane Square, Oxford Street eller det stora köpcentret Westfield. Vi behövde köpa mer Nespressokaffe men var också intresserade av att kolla Skechers skoaffär som finns på Oxford street men även på Westfield. Det slutade med att det blev bussen till Westfield där allt är samlat på ett ställe. Vi började med en liten lättlunch som inkluderade en Bloody Mary. Sedan blev det inköp av kaffe, skor och en del annat. Anne lyckades också fylla en påse med grejer från Zara, till mig 😊

När vi kom hem var det definitivt inget utesittarväder så det blev golf på TV en kort stund innan det var dags att laga middag. En härlig pytt i panna på en del av julskinkan från Sverige.

När vi kom tillbaka från Altea förra gången upptäckte vi, på Clapham Junction, att den holländska butikskedjan HEMA öppnat butik där. En affär som kan liknas vid vårt gamla Tempo eller så. Jag köpte alltid skokräm där. I affären berättade dom att det fanns en nätbutik också och att dom skeppade varor från Holland. Sagt och gjort, i förra veckan kom paketet som vi beställt. Nu är det bara att börja putsa skor på riktigt igen. Dessutom blev det såklart lite andra grejer också.

 

Som jag skrev förra gången så har jag min första ”golftävlingen” den här veckan. Det är societyn ”Clapham Common” och vi har vår första sammankomst för året. Vi ska till en klubb som heter Reigate Heath. En niohålsbana som spelas två varv med helt olika teeplaceringar. Mina två senaste rundor på hemmabanan har gett 35 och 34 poäng, men som alla golfare vet så har man inte spelet i sig för evigt vilket säkerligen betyder att mitt ras kommer på onsdag. Jag har fått förtroendet att gå ut i första bollen ihop med ”the captain” of Clapham Common. Han är för övrigt golfande kyrkoherde. Man får väl vakta tungan så man inte gör bort sig. Å andra sidan kanske vi får något slags gudomlig känsla i bollen 😊 Jag kan skriva på det sättet eftersom han tycker att det är helt ok att skoja lite om att han är kyrkoherde.

Åter till väderprognosen. Onsdagen här verkar bli bästa dagen sedan i somras, upp mot 24 gr. Kortärmat med andra ord. Eftersom vi sedan ska hem till Gladö på torsdag är det skönt att det blir över 20 gr även där. Det kan till och med bli så att Altea kommer att ha lägre temp än både London och Gladö. Vad är det som händer??? Här i London ska det fortsätta vara varmt hela helgen så nu har jag börjat ”dränka” växterna på balkongen inför vår weekend i Gladö. Växterna utvecklas jättefint fortfarande så det vore synd om de torkade i det fina vädret. De här bilderna är tagna alldeles nyss, 16.45.

 

Jag misstänker att vi inte får till något blogginlägg från Gladö eftersom vi inte har någon dator med oss. Lite jobbigt att blogga från telefonen, men man vet aldrig. Om inte så kommer det ett inlägg i början av nästa vecka. Det kommer säkerligen att innehålla bilder från ”våreldningen”.

Avslutningsvis så skiner faktiskt solen igen efter en blandad dag. Nu är kl 17.10 och det känns ganska skönt ute. Och som jag skrev inledningsvis så tar det lite tid när jag bloggar. Nu två timmar sedan starten och Anne är på väg hem med båten i solen. 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela