ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Bra saker och lite dåliga besked

Publicerad 2018-08-09 17:06:00 i Allmänt

I tisdags var det två saker som var viktiga på olika sätt. En som blev bra och en som inte blev lika bra. Vi börjar med den sämre. Anne var till kirurgen för, vad vi trodde, ett förberedande möte inför en titthålsoperation i axeln. Tyvärr berättade läkaren att operationen var betydlig mer omfattande än vad den remitterande läkaren trott.

Det är en sena som är helt av och som gör att muskeln som ska lyfta armen mer än 90 gr inte fungerar. Man måste gå in och skruva fast senan igen. Efter det blir det omfattande rehab. 6 veckor med armen stilla i mitella (och då pratar vi 24 timmar om dygnet - armen får absolut inte hänga ner) och 3 månader innan det funkar ok, men ett helt år innan det är helt läkt. Som ni förstår så är det inte något man gör de sista två veckorna i London utan det får bli när vi kommer hem. Anne har kollat upp vad som ska göras och det beskrivs så här.

 

Under en operation av en senskada i axelleden används speciella trådförsedda 5-6 mm breda titanskruvar (ankare) som skruvas in benet. Trådarna träs igenom den avslitna senkanten och senan knyts ned mot det normala benfästet. Skruvarna går inte att ta ut. 

 

Läkarna här är bra på att dokumentera allt som händer och Anne har fått rapporter från de undersökningar som gjorts, dessa skickar hon regelbundet till LÖF som är patientförsäkringen hon anmält felbehandlingen på Huddinge sjukhus till. Rapporterna behövs också när hon ska sätta igång behandlingen i Sverige igen. Kirurgen här gjorde bedömningen att hon just nu, tre månader efter händelsen, har 30% rörlighet i axeln. I morgon ska hon tillbaka till läkaren för att få svar på en hel del frågor hon har inför framtiden. Hon ska också få en kortisonspruta för att lindra smärtan för en tid framöver. 

Det här måste ju nu lösa sig när vi kommer hem, men det blir en tuff tid. Vi går över till det roliga som i jämförelse med det jag just skrivit känns lite smått. Jag hade ”avslutning” med mina golfgubbar i tisdags. En av årets varmaste dagar här i London och man hade lovat 33-34 gr på dagen. Dessutom skulle vi gå ut vid 11 tiden eftersom vi skulle äta och dricka lite efter rundan. Det var ju sista gången som alla fem var med samtidigt.

Det var varmt när vi gick ut och vi trodde att det kanske bara skulle bli 9 eller 14 hål. Hur som helst så blev det ändå 18 hål och med lite varmt regn till och från de sista 4 hålen. Jag spelade min absolut bästa golf de 14 första hålen och var en bra bit under mitt 10 hcp. De sista hålen blev tyvärr helt åt andra hållet. Spelet försvann helt, vilket inte är helt ovanligt för mig på de sista svåra hålen. Vi hade, som vanligt, trevligt och eftersom det var så lugnt på banan kunde vi spela alla fem i samma boll utan att det störde någon.

Efter rundan var det ett glatt gäng som satte sig till bords och åt och drack. Jag började med att bjuda på mat och första rundan dryck men som vanligt är det så att, efter första, rundan så tar nästa person över och bjuder på drycken.

 

Efter ett par tre rundor med dryck så ska ett bra bord se ut på det här viset. Då hade jag dessutom lämnat över ”godispåsen” med ”Swedish fika”, akvavit och ett par bollar. En av dem är rosa till färgen. Jag har alltså hittat en rosa boll som är den bästa jag någonsin spelat. Och det är inte en damboll, trots färgen 😊 Finns ett par dussin i garderoben som ska med hem till Sverige.

 

 

Barpersonalen gjorde sitt bästa för serva oss så gott det gick. Dom hade mycket att göra inför en middag på kvällen men lyckades ändå få till lite wraps och pommes. Jag tvingade också de två som jag känner bäst att ställa upp på bild.

 

Nu var det ju inte sista rundan utan bara sista gången vi var alla fem. I morgon bitti (fredag) tar jag bussen och tåget ut till klubben igen för en morgonrunda med gubbarna. Det är möjligt att det blir någon runda även nästa vecka. Jag vill ju fortfarande få till "min bästa runda" här, men det troliga är väl att den redan varit. 

I dag fick vi klart med att flyttfirman kommer hit med kartonger nästa torsdag och att dom ska försöka komma och hämta lasset torsdagen veckan därpå. Kan bli fredagen också vilket jag tycker är lite tajt eftersom vi flyger hem på lördag. Men det löser sig alltid. Det lär bli betydligt mer än det som vi packat hittills. Jag har kollat papperen från när vi flyttade hit och då hade vi 30 kollin. Det lär bli några fler även om vi inte köpt på oss lika mycket saker som vi gjorde i Amsterdam.

 

 

I dag har dessutom vädret vänt. Värmen kulminerade i tisdags och i går, och i går kväll kom regnet. Det var så härligt att sitta på balkongen i mörkret och lyssna till regnet som föll. Första natten på ett tag utan AC igång. Det räckte gott och väl med öppna fönster och dörrar. I dag har det regnat hela dagen och tempen har inte kommit upp till mer än 18 gr så det blir ännu en skön natt. I morgon blir det ok golfväder igen. Runt tjugo gr och växlande molnighet.

I går funderade jag lite på vilka skillnader det blir för mig närmaste tiden. Från ”hemarbetare” till full arbetande utredare igen. Kom också på att jag hade lite roliga bilder som kan visa skillnaden mellan två olika liv.

 

Ja ja det är bara att bita ihop och köra på. Nu ska vi först ”klara av” de sista två veckorna här i London. Slutspurten på ett fem och ett halvt års äventyr har börjat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela