ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

I väntan på flytt

Publicerad 2018-08-21 20:08:00 i Allmänt

Bara några dagar kvar nu. I dag, tisdag levererades lite fler kartonger. Detta efter ett par mail till vår svenska kontakt på flyttfirman, hur svårt kan det vara! Jag hade beställt de som är lite mindre och som man kan packa lite tyngre saker i. Konstigt med kartongstorlekar här. De som vi fick från början var större än de vi haft i Sverige och Holland för att packa kläder och liknande i. De som vi fick nu var mindre än de vi haft tidigare för att packa tyngre saker i. Nåväl, nu har vi i alla fall det vi behöver för att packa själva innan flyttfirman, Pickfords, kommer och packar det som är ömtåligt och sedan påbörjar transporten mot Gladö.

 

Hittills har packningen gått bra. Vi hoppas fortfarande på hämtning på torsdag men har inte fått någon tid ännu. Känns lite osäkert om det skulle bli på fredag eftersom vi lämnar lägenheten på lördag morgon. Då får inget fela med hämtningen på fredag i sådana fall. Nu står det hur som helst fulla och halvfulla kartonger överallt. Känns ganska bra i och med att det nu blivit så påtagligt. Å andra sidan skulle man just nu helst vilja att det var en vecka fram i tiden och att allt var på plats hemma i Gladö.

 
I dag var det också absolut sista besöket på golfklubben. Spel med Bob och Len i fuktig värme. Massor med små myggor och andra flygdjur i den fuktiga värmen, speciellt runt de vattnade greenerna. Bob blev så ansatt i början så han fick lov att gå in i klubbhuset och ta på sig långbyxor efter två hål. Natten till i dag gick inte tempen under 21 gr så det var riktigt varmt redan från början.

Spelet var som vanligt upp och ner med många jättebra slag och flera totalhaverier. Men så är det ju nästan alltid nu för tiden. Tacka vet jag för lite över tio år sedan då man var "ung" och på topp. Det var också dags att säga hej då till de på klubben som jag träffade för sista gången. Väl på perrongen kunde jag inte låta bli att ta lite bilder från den charmigt enkla klubben som ligger precis vid stationen. Den nedersta bilden är tagen inifrån tåget i dag.

 
På en av skyltarna står det "come and play a piece of history". Banan är, första gången, utlagd 1891 och då av den legendariske old Tom Morris från S:t Andrews. Många av hålen är fortfarande desamma som då. Lite historia i all sin enkelhet. 
 
Hej då Mitcham GC 😊
 
 

När jag bytte från tåget till bussen, sista biten hem, tog jag den här bilden på en av dessa oändliga pubar med charmiga fasader och fina blommor. Den här, som vi aldrig besökt, ligger vid järnvägsstationen Clapham Junction. Det är den stationen vi åkt till och från när vi har flugit från Gatwick både till Sverige och Spanien.

 

Nu är det ”bara” att fortsätta packa och se till att det blir så lite som möjligt kvar till det bagage vi har bokat för flygresan hem. När flyttlasset går härifrån har vi två normala resväskor och två handbagageväskor att ta hem det vi behöver sista dagen och det vi behöver första dagarna i Gladö. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela