ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Näst sista helgen

Publicerad 2018-08-13 18:12:00 i Allmänt

Som jag skrev senast så var det läkarbesök för Anne i fredags igen. Kortisonspruta och en del frågor till läkaren inför framtiden. Sprutan har väl ”kickat in” så där. Smärtan har minskat lite grand framförallt på nätterna.

Vädret här verkar i alla fall ha vänt. När jag skrev i torsdags så regnade det. Nu har vi haft regn och växlande sol och moln sedan dess. Sköna temperaturer runt 20 gr. Just nu, måndag em, är det 24 gr men en skön frisk luft med en hel del mörka moln mellan solglimtarna. Vi har också haft en rejäl regnskur i dag.

Jag spelade golf i fredags igen. Tog på mig långbyxor eftersom det inte skulle bli mer än lite över 20 gr. Missbedömning, när solen låg på vid 9 tiden på blev det varmt. Sedan kom vinden och molnen och det blev en avslutning med varmt regn på sista hålet. Spelet är inget att berätta om men jag kommer att sakna prisnivån här. Jag är ju inte medlem längre så jag betalar greenfee. Eftersom dom av någon anledning (förstår inte varför😊) gillar mig så får jag spela för en greenfee som om jag vore över 65 år.

I fredags betalade jag 24 pund för en runda golf, en vagn och dessutom byte av mitt puttergrepp. (greppet hade jag köpt själv tidigare). Det är så det ska vara. I morgon, tisdag, är det dags igen. Bussen hemifrån till Clapham Junction och tåget därifrån till golfklubben. Gick jättebra senast och tåget kom in på minuten rätt tid till golfklubben. Hoppas ”Gurra” är lika bra från tee som förra gången och att de övriga slagen sitter bättre.

 

I lördags tog vi en promenad till ett av våra favoritställen, gastropuben Sands End, alltså det som påstås vara Prins Harrys tidigare favoritställe. Vi har varit där ett antal gånger själva och med gäster. Nu satt vi ute i solen och tog åt ett skotskt ägg och lite hummus med bröd. Självklart var det en Bloody Mary med på bordet, som det ska vara på ett engelskt brunchbord.

 

Från Sands End gick vi till vår närbutik Tesco vid Imperial Wharf station. Anne hade sett att dom hade riktigt bra pris på drink på burk. Vi har provat dem tidigare och Ippa brukar köpa dom på båten till Åland så vi slog till på ett gäng att ta hem till Sverige. Kan vara gott att få unna sig en efter en jobbardag i trädgården 😊

 

Från Tesco fortsatte vi ner till floden och slog oss ner för en lite vätskepaus på vår närmaste pub, Waterside, härligt när vi kom men det började blåsa och mulnade på så när vi gick därifrån var vi lite frusna. Lyxgnäll naturligtvis men det var betydligt skönare hemma på balkongen där vinden inte var lika stark.

Även om det bara är mindre än två veckor kvar så har vi inte slutat att ha blommor inne. Den här gången blev det gladiolus, som brukar kalla för ”gladisar”. På bilden nedan syns två ”gladisar”. Sedan är det fantastiskt med växter. Den andra bilden visar en blommande suckulent som vi köpte i Albir före midsommar. När vi skulle åka tillbaka från Altea la jag den i en påse i handbagaget. Nu har den blivit dubbelt så stor och blommar konstant i solen. Nästa resa för den blir hem till Gladö.

 

 

 

I söndags tog vi en tur upp till Fulham Broadway, Anne skulle boka tid för pedikyr. Efter det blev det ett sista besök på Pizza Express för de godaste pizzorna vi ätit. Tunna och krispiga med härliga smaker.

Vad som händer annars är mest förberedelser för flytten. Nu håller vi på och fyller i ett dokument för att försäkra de saker som vi flyttar. Allt ska skrivas upp och vi ska ange ett återanskaffningsvärde. Tur att man har Google så man kan kolla prisläget på en del saker. Återigen så fungerar allt väldigt bra och på torsdag får vi kartonger så att vi i helgen kan börja packa på riktigt. I dag har vi dessutom fått leverans från Sainsbury, vårt ICA. Vi gjorde en ”tunghandling” på nätet häromdagen. Det är lite vin och andra saker som vi vill ta med hem till Sverige. Även om vi inte är ”snikna” så är det dumt att inte ta med sig lite godsaker hem som är betydligt billigare här.

 

I morgon gör vi vår sista ”happening”. Då ska vi se musicalen om Tina Turner. Eftersom Anne jobbar i musicalkvarteren så tar jag tuben in och möter upp. Vi ska äta på en restaurang i samma hus där Anne jobbar innan föreställningen. 

Och nu, kl 17.00, har nog Anne börjat sin promenad till båten för att ta sig hem. Nej! hon meddelade just att det blir en senare båt, oj oj full fart på jobbet in i det sista 😊 Men oj oj igen, det här är som livesändning. Nu står hon i kön till ordinarie båten och solen skiner dessutom. Kan det bli bättre. 

På himlen är det en hel del mörka moln men också lite blått och någon solglimt så hon klarar sig säkert från regn. Jag ska gå och möta henne vid Tesco så vi kan handla lite smått och gott till kvällens middag. Vi har en halloumi i kylen så det behövs lite tillbehör, lite skinka och något mer. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela