ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vintertid i London

Publicerad 2018-02-27 18:18:00 i Allmänt

I förra inlägget hade vi precis kommit tillbaka från Altea, vilken skillnad det är. Som jag, Micke, skrev hade vi tur som inte blev mer försenade då. Nu snackar vi i stället om att vi ska ha tur om vi kommer iväg till Sverige på torsdag i tid. Vintervädret här går naturligtvis inte att jämföra med det vi/ni har i Sverige men det räcker till. Just nu, tisdag kl 14,40 lokal tid, har det blivit vitt på marken på 10 minuter. Nu ser det bra ut på torsdag när vi ska åka till Sverige men man vet aldrig. UK är en ö och har ett väder som kan förändras på en halvtimme. Saltbilen åkte precis förbi eftersom det är minusgrader i stort sett hela tiden.

 

Som bilderna visar är det is på dammen utanför, snö på fiberduken och i stort sett ingen sikt alls, det var för fem minuter sedan, just nu vill solen titta fram igen mellan det gråa. Men det är kallt ☹ och fiberduken har legat på i ett par veckor nu och kommer att få vara på så länge det behövs.

Nu går vi tillbaka lite i tiden. Vi kom tillbaka från, en härlig tid i, Altea i måndags kväll. Tisdagen har jag redan skrivit om och onsdagen blev en ”vanlig” onsdag. Lite allmänt fix hemma samtidigt som TV´n stod på med OS. BBC har visat jättemycket från OS med bra kommentatorer. Nu känns det nästan lite tyst när OS är över. I torsdags blev det gymet och sedan lite hemmafix.

I fredags var det golf som vanligt. Den här gången lite för kallt för mig, banan frusen men man behövde inte ”pegborr” i alla fall. Trots dålig feeling så fick jag ihop 31 poäng efter att ha spelat ganska bra på en del hål. På fredag eftermiddag var det dags att förbereda för Anne Forsselius som skulle komma på lördag. Inte så mycket fix men ändå se till att gästrummet var ok.

På lördagen var hon försenad en timme, men det var inte det stora problemet. Hennes bagage kom inte med. Det blev en följetong fram till måndag em, då bagaget levererades till vår lägenhet. Från början var problemet att personalen som tog emot hennes anmälan hade skrivit fel flight nummer. Kunde blivit hur fel som helst om hon inte ringt och rättat till det. Bilden nedan visar en "välkomst Pimms".

 

Oj!!!! Nu kl 14.55, tisdag, skiner solen från en klarblå himmel men det är fortfarande kallt och snön ligger kvar.

 

För att återgå till lördagen, när Anne F kommit tog vi en promenad till en pub på Lots Road som ligger tio minuter från här, lite snacks och dryck behövdes framförallt för Anne F som rest och blivit försenad.

 
Middagen var sedan hemma, vi åt tapas som Anne fixat till, bland annat hemgjord Allioli, mums.

I söndags var Anne F tvungen att inhandla kläder eftersom hon inte fått besked om bagaget ännu. Vi satte henne på bussen till köpcentret Westfield samtidigt som vi själva åkte till ”soffbutiken” i New Malden för en sista koll på den soffa vi vill ha i Altea. Eftersom vi återigen tyckte den var bra så beställde Anne den i går och vi får den, förhoppningsvis, levererad i början av påskveckan när vi är där. Söndagen var kall men det var ingen frost på morgonen.

På kvällen blev det middag och Quiz på puben, The Rose, där vi varit flera gånger tidigare. Självklart hade vi ingen chans utan kom sist. Svårt att förstå alla frågor, framförallt de som handlar om engelska serier, skådisar och andra engelska fackuttryck. Tråkigt dock att vi inte kunde para ihop tre Abba låtar med tre bilder på Abba. Bildfrågorna var svåra överhuvudtaget. De som vann hade mer än dubbelt så många rätt som vi och vann dessutom en ”jackpot” på 195 pund när allt var över.

Vi åt god mat. Anne och Anne F åt Sunday roast i olika tappningar medan jag inte kunde låta bli att ta min favorit, fish and chips.

 
Nu var det också så lyckat att våra bordsgrannar hade en hund med sig. En riktig favorit som gillade allt och alla men framförallt Anne. Hon for också runt i puben så fort hon fick tillfälle. Var uppenbarligen lite hungrig på allt som fanns. Hon fick till och med gå runt med ”quizmannen” en stund medan han ställde sina frågor. Som ni förstår är det hunden jag menar och inte Anne.
 
 
När måndagen så kom var vi tillbaka i vardagen. Ute var det kallt och snöbyar när Anne o Anne F gick till båten. Jag var på gymet och hade ett hyfsat bra pass. På balkongen är det ”fågeltätt”. Duvor, rödhakar och talgoxar turas om att äta ur talgkokosnötterna som vi lagt ut. Jag lägger också ut lite torrt bröd ibland som också uppskattas.
 
 

När det blev eftermiddag/kväll tog jag tunnelbanan in till ”city” och den teater som vi bokat biljetter till. Jag klev av på Piccadilly Circus, oj vad staden krymper ju längre man bor här. Det var kallt och jag var ute i god tid så jag värmde mig ett glas vin på en pub i närheten.

Därifrån var det inte mer än ett par hundra meter till teatern. Innan vi såg föreställnigen tog vi en hamburgare på Byron som ligger precis intill teatern. Som jag skriver nedan så är det en av de klassiska teatersalongerna i London, mitt emot låg dessutom ”Majestys Theatre” som visar Phantom of the opera”

 

Vi såg en seriös engelsk pjäs på en riktigt klassisk teater. Theatre Royal Haymarket. En av de äldre salongerna i London. En liten mysig gammal teater. Bilderna är lite mörka men jag tror att men ändå kan få lite feeling för hur det var. Pjäsen hette ”Frozen” och beskrivs som en psykologisk thriller. Den handlade om en seriemördare som förgrep sig och mördade barn. Det var bara tre skådespelare som hade talroller, seriemördaren, en mamma till ett av offren och en psykolog som träffade de båda.

 

Pjäsen var väldigt välspelad. Man kunde, i stort sett hela tiden, höra en knappnål falla i salongen. Känslosamt, spännande och som sagt, välspelat. Kul att kunna se en sådan föreställning och förstå så pass mycket att man kunde hänga med i handlingen.

Eftersom det är ”vinter” även i London ställde jag in tisdagsgolfen redan i går. Jag meddelade ”gubbarna” att golf är en sommarsport. Nu snöade det inte på förmiddagen men det är ändå inte kul att spela golf i tre minusgrader med stark vind och på frusen bana.

I stället åkte jag och handlade för de dagarna som är kvar innan vi åker till Sverige på torsdag. När jag kom ut från Sainsburys så haglade det med inslag av snö. Och som jag visade från början så är det nu vitt på marken. Så verkar det också bli resten av veckan enligt BBC. Svårt att tro att jag förra året, den här dagen, spelade golf i kortärmat större delen av den runda vi hade då.

Måste också nämna, återigen, att man mentalt börjar förbereda sig på att flytta ”hem” och börja jobba igen, även om det är ganska lång tid dit. Jag fick en ”flashback” i dag på Sainsburys när jag handlade. Jag har en ”hangup” på när jag ser värdetransportörer fylla på bankomater. I dag var dom inne och gjorde det på Sainsburys och när jag ser sådant kommer jag alltid att tänka på när man sprängde värdetransporten i Hallunda 2005, vilket jag utredde under flera år till och från. Måste se konstigt ut när jag börjar se mig omkring när väktarna fyller på. Yrkesskada kallas det visst och det får jag nog leva med.

I kväll, tisdag, lär jag väl gå och möta Anne vid båten i snöfallet som just börjat igen, men igen, fem minuter senare skiner solen. Datorn ska hem så vi får se våra favoriter Mandelmanns. Ska bli kul att se valparna som ”Saffran” fått. En gång djurvän alltid djurvän.

Måste också få visa att det varit ganska mycket sol ibland och att våra ”vårlökar/växter” på balkongen satt igång fint. Så här såg det ut i förra veckan.

 

Vintern i UK är en stor sak på TV. Jag har Sky Sports sportsändning på nu. Man visade just ett svep med bilder på olika fotboll och rygbyanläggningar och hur det ser ut där just nu. Såg också bilder från Italien/Rom där det också är snötäckt och kallt 

 

 

Fick just några bilder som Anne tagit från båten på väg hem. The Tower och The Shard inbäddade i snö. 

 
Nu håller vi tummarna för att det blir ok när vi åker till Gladö på torsdag. Det verkar som att vi för första gången på ett par år ska kunna åka ”gamla” stora nylagda vägen uppför backen in i området igen. Men man vet aldrig. För övrigt också första gången på fem år som vi kommer hem till en riktig vinter. Känns inte helt ok faktiskt. 

 

 

 

 

Helg i paradiset igen.

Publicerad 2018-02-20 18:45:16 i Allmänt

Så har vi då äntligen fått en helg i Altea igen. Jag kollade att vårt förra inlägg var i måndags för en vecka sedan och att jag då förutspådde att vädret skulle bli för dåligt för golf på tisdagen. Detta stämde mycket riktigt. Men det blev bättre senare så jag åkte till klubben tidigt på onsdagsmorgonen och spelade en runda helt själv på den frostvita men inte helt frusna banan. Som jag skrivit förut någon gång så har vi ett jättekort par fyra hål som dessutom är nerkortat pga arbeten med ny tee. Den här gången var jag så här nära att få i min eagleputt.

 

När det blev torsdag var det så dags att åka till Altea. För min egen del så kostade jag på mig ett gympass på förmiddagen innan det var dags att ta bussen till Clapham Junction där jag mötte Anne på tåget till Gatwick. Flyget kom iväg i hyfsat bra tid och allt stämde i Alicante så vi var i lägenheten vid 22.40 tiden. Som vanligt så kom Biloute och lotsade oss in. Tur att vi hade med oss skinka, det är ju därför han kommer med oss in. Nuförtiden så kommer också hans ”lillebror” Bobin över på vår terrass när han märker att jag flyttar ut möblerna och sopar av golvet. Förutom att en av våra stora krukor, med en tung suckulent i, rasat omkull så var allt ok. Klar himmel och 13 gr var helt ok för årstiden

När solen gått upp på fredag morgon kunde vi äta frukost ute, det gjorde vi tre morgnar av fyra. Härligt att kunna göra det i februari. Det är inte självklart den här tiden på året även om vi är i Spanien. När vi satt ute på morgnarna kom lille Bobin på besök igen. Väldigt busig och inte så sugen på att gosa ännu.

 

Efter frukost är det som vanligt dags för mig att skura terrassgolvet. Den här gången var det ännu smutsigare än vanligt eftersom en kruka rasat omkull och troligen legat ganska länge. Suckulenten såg ut att behöva klippas ordentligt eftersom den vuxit ut för mycket åt ena hållet och därför orsakat krukraset.

Höll på att glömma att det däremellan var premiär för vårt nya överkast. En av handbagageväskorna var fylld med ett överkast och två kuddfodral som skulle ersätta det gamla.

 

Dagens utflykt blev att åka och handla. Den här gången på en ny favoritaffär. Mercadonan i Albir är ett ställe vi började gilla förra gången vi var här. Efter det stannade vi till på golfbutiken eftersom Anne skulle ordna med bokningen till i maj då det kommer nio ”banktanter” för att spela golf och ha trevligt. Alla ska naturligtvis inte bo hos oss utan de delar upp sig mellan oss och Pernilla nere på strandpromenaden. Middag blev det sedan med Tiina och Bernt på ”Greken” på strandpromenaden. Det var en bra dag som började med en fin soluppgång och slutade med en fin kväll.

 

Vi har tidigare skrivit om att katterna inte riktigt är överens med varandra utan att den äldre, Biloute, nog tycker att lilla Bobin är ganska jobbig. Det är väl därför som Biloute kommer in till oss på förmiddagarna och gärna sover fram till sena eftermiddagen. Den här gången var dom dock inne hos oss tillsammans och visade att dom gärna busar/leker tillsammans.

På lördagsmorgonen var det återigen soligt och fint med frukost ute. Efter det gjorde vi en kortare utflykt för att köpa lite grejer till ett fix vi skulle göra i ett av köksskåpen. Vi hämtade också en ”gammal” klubba som Anne lämnat för omgreppning på golfbutiken. Inget golfspel den här gången, mest beroende på Annes problem med vänsterarmen, sk ”frozen shoulder”.

På väg hem tvättade vi bilen, vilket behövs varje gång eftersom den stått i dammet på parkeringsplatsen sedan vi var här senast. Den här gången upptäckte vi dessutom några rejäla skrapmärken på höger framskärm. Inget vi orsakat själva, skulle ha märkts, utan någon som skrapat i när den stått parkerad någonstans. Nåväl vi har sagt att det är en ”spansk bil” så det är bara att lappa i lite färg och se glad ut. Dessutom börjar överlacken släppa på några ställen, började redan i Sverige, så det är definitivt en ”spansk bil”.

Vid lunchtid gick vi genom gamla stan och ner mot strandpromenaden. Uppe på kyrktorget i Galma stan var det ”Fiesta del Porquet”. En hyllning till grisen. Långbord på nästan hela torget där man kunde få griskött serverat. Mycket folk och musik hela eftermiddagen.

 
Vi fortsatte dock ner till stranden som är ”utbyggd” sedan lite mer än ett år tillbaka. Den sträcker sig nu utmed hela strandpromenaden och vidare norrut. Vi skulle gå så långt man kunde och se hur fint det blivit. En liten paus blev det också när vi kommit ner på promenaden.
 
 

Vi promenerade sedan fram till flodfåran från bergen där vi vände. Tanken är att man senare ska kunna gå hela vägen fram till där Altea ”tar slut”, alltså där vägen mot Calpe fortsätter. Det var en jättefin promenad i det soliga vädret. På väg tillbaka stannade vi för en god lunch på ett av våra ställen på strandpromenaden. Härliga räkor och albondigas (spanska välkryddade köttbullar i tomatsås).

 

När vi ”klättrat” tillbaka hem så hann vi inte mer än innaför dörren innan Tiina hörde av sig och sa att dom var på kyrktorget och undrade om vi inte skulle träffas, som vi pratat om kvällen innan. Ut igen och upp till torget. Där pågick fortfarande resterna av ”grisfesten”. Det var också bröllop i stora kyrkan och Anne lyckades ta några bilder på brudparet när de skulle gå in i kyrkan. Det är alltid tjusigt och lite pampigt vare sig det är bröllop eller begravningar i kyrkan.

 

Det blev lite kyligt på torget när solen dalade ner mot hustaken så vi blev inte kvar där så länge. När vi gick hem så tog Anne och jag med oss pizza att äta till middag senare. En fullspäckad dag med andra ord.

 

Söndag blev tyvärr den dag då solen inte visade sig och det var lite duggregn på förmiddagen. Det gjorde dock inget, förmiddagen var, bla, vikt för iordningsställande av den omkullrasade suckulenten. Jag klippte bort en hel del och fyllde nästan en plastkasse med klipp. Nu står den stadigare och tar inte heller så stor plats. I övrigt var växterna jättefina den här gången också. Penningträdet har aldrig varit så grönt och tätt när vi kommit ner. Efter lite arbete i köket tog vi på oss promenadskorna igen och gick till Albir.

Först ett besök på marknaden som höll på att stänga ner. Därefter till Tracy och restaurangen hon jobbar på nu. Där var det fullt med folk och det märktes att ”flyttfåglarna” kommit tillbaka efter sina hemresor över jul och nyår. Flera sällskap med ”stammisar” som träffade varandra igen. Summan blev en härlig promenad i mulet men skönt väder och återigen god mat. Väl hemma blev det en tidig kväll.

 

Måndag, i går, var hemresedag och vi hade förmiddagen på oss att packa och fixa till i lägenheten. Vi skulle lämna lägenheten strax före 12 för att åka till flygplatsen. När vi insåg att det återigen var full sol så satte vi fart med packning och städning så vi kunde få lite mer än en timme i solen innan vi åkte. På väg till flyget fick Anne meddelande om förseningar pga dåligt väder på Gatwick. Nu blev det bara en timme sent och det stämde sedan bra med tåget och taxin så vi var hemma i lägenheten igen strax före 19.00

 

I dag är det tisdag och det är tillbaka till vardagen som gäller. Anne gick till båten och jag åkte till golfklubben. Mulet men 10 gr så ingen fara med vädret. Det kom lite småregn under några hål men inget man blev riktigt blöt av så det var en bra förmiddag på banan. I morgon blir det troligen gymet igen. När jag nu till slut blivit klar med inlägget känns det som att jag ska gå och möta Anne vid båten och bära hem pc´n så vi får titta på Mandelmanns ikväll. 

 

 

 

Vinter eller vår eller både och?

Publicerad 2018-02-12 17:26:00 i Allmänt

Förra vintern tyckte vi var fantastisk här i London, en del frost och kyla men absolut inte så mycket regn som vi väntat oss. I år är det tvärtom, mycket mer regn men också vissa dagar med frostiga morgnar. Man får heller inte glömma blåsten, som när den kommer från norr är riktigt kall. Det kanske är det här som är den engelska vintern. Men trots det så är våren på gång, det märker man på att växterna ute trotsar det fuktiga och kalla vädret. Påskliljorna i parken växer så det knakar och blommar nog snart. När jag var ute i veckan på såg jag en växt som påminde om bambu och som blommade med fina gula blommor.

 

I onsdags var det så soligt att jag, Micke, satt ute och fikade på balkongen på eftermiddagen, i en och en halv timme. Riktigt skönt till dess att solen började dala från sin högsta punkt, då blev det kallt på en gång. Jag har satt ut lite godis till småfåglarna på balkongen och det har uppskattats. Förutom duvorna så har vi nu regelbundna besök av rödhake och talgoxe. Om ni undrar så är det jag som har kaffekoppen och rödhaken som är i blomlådan 😊

 

I fredags blev det ingen golf, vi var ute på klubben alla fyra men nattens regn gjorde att man stängde banan trots att det slutat regna vid 07.30. Helt ok för min del, inte kul att spela på en bana som är vattensjuk. Som tur är så tar banan emot vattnet bra och vid 10 tiden öppnade man igen. Vi väntade dock inte utan tog en fika och åkte hem igen. Själv tog jag en liten sightseeingtur från golfklubben och vidare mot den drivingrange där vi brukar träna. Alltid kul att åka genom områden man inte varit i förr. Som jag brukar säga så binder man ihop olika områden med varandra på det sättet och "staden" krymper. Vilket i och för sig passade bättre i Amsterdam. London krymper definitivt inte, den blir bara större och större ju mer man upptäcker. Jag passade i alla fall på att ta en bild på rangen från ”andra sidan”.

 

Anne åker fortfarande båt till och från jobbet och fortsätter att ta bra bilder på sina resor. Den här är tagen norrut med ”The Shard” i bakgrunden till höger med sin lysande topp.

 

När det blev helg hade vi inte planerat något speciellt den här gången. I lördags var vi och handlade på förmiddagen. På eftermiddagen stannade vi kvar inne, inte något roligt väder, regn och blåst hela dagen som gjorde att man inte ville gå ut. När vi handlar åker vi från garage till garage så det är ingen fara. Golf och fotboll på TV för mig och för Anne blev det lite köksjobb. Först en morotskaka a la LCHF (kolhydratfri). Jag kan säga att den är lika god som den ser ut. Middagen blev torsk i ugn med bacon, lök, grädde och rivost. Till det, potatis, haricouverts och sockerbönor. Mums!

 

I går, söndag, var det bättre väder igen. En hel del sol men kalla vindar. Vi tog bussen till stadsdelen Hammersmith för lite shopping och en publunch/middag. Vi har varit där tidigare och hittat en bra pub. Alltid god och rejäl mat på pubarna och sedan roligt att se vilket folkliv det är. I går var det dessutom rugby på TV, ”six nations” en årligen återkommande rugbyturnering med England, Wales, Skottland, Irland, Frankrike och Italien. Rugby är verkligen stort i det här landet och ”alla” pubar visar detta under den månad då det pågår. Englad mötte Wales i lördags på Twickenham Stadium, 82 000 åskådare.

För att återkomma till maten så åt vi något som är riktigt god pubmat, "english sausage with mashed potatoes and gravy”. Översatt till svenska blir det i stort korv med mos och sky med lök. Naturligtvis måste man ha den härliga starka engelska senapen till. Låter enkelt men går inte att jämföra med vår egen korv med mos.

 

I morse var det kallt igen, minusgrad och is på dammen i parken. Nollgradigt vid frukost och frost på taken. Fram till kl 13 var det dock helt klart och soligt varför isen och frosten försvann ganska snabbt. Termometern visade till och med på över 20 gr i solen en stund. Nu har dock molnen kommit tillbaka och det blir de 7/8 gr som det ska vara. I helgen fick växterna lufta sig lite från fiberduken. Jag tog av den i lördags och fick då spruta mot löss som verkade trivas under fiberduken. Nu är lössen borta och duken är på igen sedan i går eftermiddag.

 

I dag var det dags för mig att gå till gymet igen efter en veckas uppehåll. Det har varit stängt för målning mm. Såg väldigt fräscht ut i förmiddags när jag var där. Nymålat, det till och med luktade färg, och nya lampor. Tyvärr samma maskiner som förr men dom räcker väl till för mina pass. Insåg under mitt pass att det är bra med återhämtning ibland. Kändes riktigt bra trots att jag inte varit där på lite över en vecka.

På tal om återhämtning så ser det ut som det blir så med golfen också. Inget spel i fredags och en väderprognos för i morgon som lovar regn från 9 och framåt. Känns som att det därför blir uppehåll i golfen fram tills nästa tisdag. Då kommer väl min kompis ”robins” att sakna mig. Han brukar alltid komma och hälsa på när vi är där.

 

Som vi sagt tidigare handlar vi även här, som vi gjorde i Amsterdam, en hel del saker på nätet. I dag var det dags att hämta en leverans igen i concierget. Den här gången hade det blivit lite fel. Vi fick besked för nästan två veckor sedan att paketet var på gång men inget hände. I dag kollade Anne med leverantören och dom hade levererat till concierget den 30 jan. När jag klev in så var ”chefen” där och jag såg på honom att han förstod vad jag var ute efter. Han bad om ursäkt och sa att paketet levererats till fel hus men att han fått syn på det häromdagen så nu har vi vår marmelad hemma. Det mesta ska nog hem till Gladö men man vet aldrig, kanske vi måste smaka lite här också, det är ju över ett halvår kvar till hemflytten vad vi vet.

 

Nästa blogg kommer förmodligen från Altea. Vi åker på torsdag kväll och stannar till måndag eftermiddag. Härligt att komma iväg igen. Det har varit lite halvdant väder där har vi sett på prognoserna men just nu ser det ut att bli ok de dagarna vi är där.

 

Ha det bra i vintern så hörs vi från Espana nästa gång.

Djur och natur!

Publicerad 2018-02-04 18:29:00 i Allmänt

Söndag eftermiddag och dags för mig, Anne, att sammanfatta veckan.
Jag vet att Micke gjorde en kort "mitt-i veckan-uppdatering" men han glömde ju veckans första naturupplevelse.
 
Det var redan i måndags när jag på väg från jobbet ner mot båten såg en vilsekommen räv mitt i stan. Jag jobbar ju väldigt centralt bara några hundra meter från Covent Garden och på vägen ner mot Themsen och min båt passerar jag den väldigt trafikerade Strand för att sen komma ner på Embankment som också är en väldigt trafikerad väg med två filer i varje riktning.
 
Och där - i en pytteligen trädgård/gammal kyrkogård gick en jättefin ganska stor räv omkring och markerade revir bland buskarna. Det var nästan mörkt ute men jag hann få upp kameran (telefonen) och få en bild som visar den nyfikna Mickel Räv bara nån meter ifrån mig.
 
 
Det var nästan så jag tror att om jag hade haft nåt att bjuda på hade han kommit hela vägen fram till mig.
 
Nåväl - som djurvän är jag lite kluven till hur kul det egentligen var att fånga honom på bild. Med så mycket trafik omkring sig (det här är bara 50 meter från Hotel Savoy) så är riskerna ganska stora att han ska hamna framför en bil som inte hinner stanna. Men - jag hoppas på det bästa och eftersom han var stor och fin så kanske han har lärt sig hantera Londontrafiken.
 
Resten av veckan har rullat på i maklig takt. Vi är nästan helt klara med bokslutet och alla tillhörande rapporter och istället har vi fått revisorerna på besök. De dök upp i måndags och planerar att vara på plats i två veckor (till att börja med....) och de uppdaterar sin "frågelista" till oss dagligen. De vill veta "allt"! Varför har våra imateriella tillgångar ökat, hur ser hyresavtalen ut mellan oss och de två bankkontor som finns i anslutning till våra lokaler, kopior på fakturor och vår kapitalplanering och "fan och hans moster" :-)
Bara att bita ihop och förse dem med svaren - men så skönt det ska bli när de är klara.
 
Vi hade ju en "supermåne" i onsdags. Jäklar vad fin den var och "alla" människor på båten på väg hem ville fånga en bild av den. Det här blev min bästa.
 
 
Härlig bild med den vackra Albert Bridge.
 
Igår lördags hade jag en tid hos frissan. Testade en ny salong den här gången eftersom den förra inte alltid varit till belåtenhet. Framför allt för många olika frisörer eftersom det verkar vara stor omsättning på personalen.
Här fick jag en ungersk kille med piercingar i ansiktet och skalat huvud - men han kändes ändå helt ok. Han berättade att han hade varit på kurs veckan före och kommit ut som kursetta på slingor - och det kändes ju bra att veta eftersom det var bla slingor jag gjorde. Nöjd med färgen och klippningen - men som alltid besviken på hur de fönar håret - träffade jag Micke när jag var klar. Han hade tagit bussen in till stan och mötte mig när jag var klar.
 
Vi tog oss över floden och med sikte på Borough Market. Den ligger pricis i anslutning till London Bridge där en av terrorattackerna var för snart ett år sen. Vi hade redan då tänkt besöka den populära matmarknaden men intresset svalnade rejält efter attacken. Men nu hade det gått tillräckligt lång tid för att lägga sordin på besöket.
 
Och det är verkligen en riktigt härlig marknad. Massor av mat såväl i "att-äta-format" som att köpa råvaror.
Vi köpte bröd, ost och krabbklor att ta med oss hem och eftersom det var kallt och urrigt (marknaden är under tak men ändå ganska "öppen") så tog vi oss in på en närbelägen pub för att äta lunch i värmen.
 
 
Idag söndag kommer nästa inslag i ämnet "Djur och natur". Vi tog en tur till den "kungliga parken" (en av Londons "Royal Parks") Richmond Park som ligger inte alltför långt härifrån (en svensk mil ungefär). Det är som ett slags blandning mellan naturreservat och park, lite som Djurgården fast mycket större (och inte alls bebyggt).
 
Parken är bland annat känd för en stor population av hjortar och det är klart att vi hade hoppas kunna se några. Och OM vi fick. Jag hade aldrig trott att man skulle kunna komma sååå nära dem. En flock på ett hundratal djur stod stilla och lugnt och lät sig fotograferas men precis när vi var "nöjda" såg jag en av hannarna med sin stora krona lämna sin grupp för att "skrämma bort" några alltför närgående personer. Man måste respektera djuren!
 
 
 
Nåt som jag var förvånad över var hur "små" de var. När jag sett dem på bilder tidigare har jag jämnställt dem (nästan) med älgar (ja ja - kanske inte riktigt sååå stora) eller i alla fall renar, men de är ju faktiskt mer i storlek som rådjur.
 
Igår kväll hade jag kontakt med vår spanska granne, Sophie. Tänk så lätt det är att hålla kontakt nuförtiden över sociala medier och Whats App och Messenger och allt vad det heter. Vi åker ju ner om drygt en och en halv vecka. Hon skickade en "chockerande" bild över hur kallt de har det nu. Bergskedjan bakom Altea - Bernia-bergen - ligger snötäckta en bra bit ner. Vi har sett topparna vita vid nåt enstaka tillfälle, men nu har snön spridit sig långt ner. Burr - vi hoppas verkligen att det är varmare när vi kommer ner.
 
 
Vår nya kattkompis i Altea, lilla Bobin, växer till sig och blir mer och mer "vild" enligt Sophie. Han "äter upp" våra kaktusar säger hon, men jag tror nog han har vett nog att vara försiktig. Annars kommer han få väldigt ont i munnen......
 
 
Nu är det snart dags för söndagsmiddag och i dag blir det "Karins räksoppa". Det var en soppa hon bjöd på för några år sen som efter det blivit en favorit. Den som jag tror gör den extra god är den runda smaken av räkskal som blir av att man först rostar räkskalen i ugnen. Sen är det såklart en massa gosaker i den som lök, morot, fänkål, vitlök, tomatpuré, vitt vin, hummerfond och grädde. Och innan vi hugger in på den (och några vitlöksbröd) så ska vi äta krabbklorna som vi köpte på marknaden igår. Vilken lyxig söndagsmiddag!!!!
 
 
Nu väntar en riktigt kall vecka, minusgrader framåt onsdag på nätterna. Nu är det ju så att man aldrig vet hur det blir. Vi bor på en ö så vi vet att det kan ändra sig fort. Men vi har sett att det ska bli kallt både i Gladö och i Altea också så det stämmer nog att det blir kallt här. 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela