ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Ännu en januarivecka.

Publicerad 2018-01-14 18:28:00 i Allmänt

Som vi skev förra gången så händer inte så mycket den här tiden. Lite småruggigt väder tycker vi, 5/6 gr och mulet, vissa dagar dis och dimma. Men även en del solglimtar. Känslan är dock ofta inte mer än 2/3 gr. Även om temperaturen är likadan på nätter och dagar så får fiberduken ligga på växterna på balkongen. Man märker att dom blivit härdade, fuchsian och pelargonerna har fått hårda blad som lätt går av när man går emot dem. Det dröjer nog till slutet av februari innan vi kan räkna med varmare vårväder.

Här är något som Anne ser varje dag hon åker båten till och från Embankment i centrala London. Hon har nu kollat vad det är. Det är ett stort minnesmärke som heter ”Cleopatra's Needle”. Engelsmännen fick den till minne av Lord Nelsons seger vid Nilen år 1819. Det sägs att engelsmännen först tackade nej till den om inte egyptierna stod för transportkostnaden. Det är alltså en pelare som vaktas av sfinxar. 

 

Precis som ni säkert gör i Sverige så längtar vi också efter ljuset. Här är det nu ljust till lite efter 16.30. Men mörkret och diset ihop är inte kul. Dessutom är det väldigt skumt när vi slår ut på golfklubben strax före 8 på morgnarna. I fredags såg man inte var bollen landade på de två första hålen. Men vi vill vara först i spåret för att undvika att hamna bakom de ”riktiga seniorerna”. Bilderna nedan visar en disig kväll när jag mötte Anne vid båten.

 

Däremot kan man redan så här års se att vissa träd och buskar börjar vakna till liv. När jag var ute och gick i veckan såg jag några, typ körsbärsträd, som redan blommade. Några buskar har också redan fått stora knoppar. Dessutom doftar det jasmin utanför vårt hus och i dag kunde vi konstatera att det är en buske med smala, mörka läderartade blad som fått små vita blommor vilka doftar jasmin.

 

Förutom det så är det full fart på djurlivet, ekorrarna försöker hitta någon att para sig med, räven hörs ibland på nätterna, gäss och svanar har börjat röra på sig, förmodligen norrut och stararna har kommit till parken. Full fart med andra ord.

I går, lördag, var det golftime för oss båda igen. Jag hade spelat i fredags i ungefär samma temperatur utan att frysa, men då var det ingen vind alls och lite smådisigt. I går var vädret lite klarare och en lätt sydostlig vind gjorde att det kändes betydligt kallare. Anne har fortfarande ont i armen/axeln och har svårt med slagen. Vi var ganska frusna när vi kom hem efter att ha varit in och handlat på vägen hem.

För mig är det betydligt bättre med golfen. Jag har spelat på, eller bättre än, mitt handicap sedan före jul. Jag väntar fortfarande på att klubben ska ge mig ett högre handicap efter mitt dåliga spel förra årets sista sex månader, men jag får nog svårt att få igenom det med mina spelkamrater så länge jag spelar så bra som jag gör just nu. Man skall dock tänka på att vi på vintern i alla lägen får göra ren bollen och lägga den tillrätta när man är på fairway. Hur som helst är det kul att slå bra slag och klara handicap 10.

 

I dag tog vi en promenad upp till Kings Road varifrån vi tog bussen ner till Sloan Square. Målet var varuhuset ”Peter Jones”. Lite som en blandning av NK och Åhlens. Vi köpte en mjölkskummare till vår Nespressobryggare. Dom har det på Annes jobb och hon har blivit ”frälst”. Vi har precis invigt den och det var faktiskt godare än jag trodde.

 

Från varuhuset promenerade vi Kings Road tillbaka för ett lätt lunchstopp på puben ”Chelsea Potter”. Där var vi senast när Magnus och Gunilla hälsade på. Det blev en ”chickenplate” att dela på. Lite blandade kycklingbitar, lökringar och pommes. Därifrån tog vi bussen igen men klev av och gick sista tjugo minuterna hem. När vi väntade på bussen hälsade vi på en hund som hade en ”pälskrage” som var som en liten lejonman. Under promenaden såg vi fler och finare körsbärsblommor.

 

Innan vi gick iväg i förmiddags så förberedde Anne kvällens middag, Borstjsoppa. Ska bli gott när man är lite frusen.

 

Höll på att glömma bort att vi på väg hem köpte nya blommor till köksön. Nu blev det hyacinter.

 

Det var allt för i dag. 

Kommentarer

Postat av: storasyster i Altea

Publicerad 2018-01-15 17:08:13

Det är samma mjölkskummare som vi har och den äär toppenbra,lika bra med mellanmjölk som lättmjölk, TOPPENSKUM

Postat av: storasyster i Altea

Publicerad 2018-01-15 17:08:15

Det är samma mjölkskummare som vi har och den äär toppenbra,lika bra med mellanmjölk som lättmjölk, TOPPENSKUM

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela