ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Oxveckorna igång.

Publicerad 2018-01-07 19:11:00 i Allmänt

Så är den tunga starten på 2018 igång, oxveckorna när det fortfarande är mörkt och det inte händer något speciellt. För oss började det med storm. Natten mellan den 2 och 3 januari slog det till ordentligt. Jag, Micke, stöttade krukorna på balkongen intill varandra så inte skulle blåsa omkull men glömde hängpelargonen som står lite högre upp. Under natten sa Anne att hon hört en smäll och mycket riktigt hade krukan hasat ner mot vädringsstället och en fylld vattenkanna för att sedan stanna lutandet mot fönstret. Krukan höll men pelargonen krossades. Pelargonerna på balkonggolvet klarade sig helt oskadda. Nytt inköp planerades till lördag.

 

Veckan fortsatte sedan regnigt och blåsigt. Min golf som var dagen innan stormen blev ändå 14 hål innan det började regna ordentligt och vi gick in. Även om det regnat och blåst så har det inte varit så kallt, runt 8/10 gr om dagarna och inte mycket kallare på nätterna.

Som sagt så händer inte så mycket den här tiden utan vardagarna rullar på. Anne har bokslutsvecka så hon har lite att stå i, men det flyter på bra och hon är hemma i vanlig tid på kvällarna. För min egen del flyter det också på som vanligt med golf, om vädret tillåter och banan är öppen, den stängde faktiskt en dag pga allt regn. Gymet får sin beskärda del och resten av tiden går åt till det vanliga hemarbetet.

När vi planerat helgmaten insåg vi att det skulle bli mycket kyckling från torsdagskvällen och framåt. Kycklingsallad, kycklingwok, kyckling på kalkonvis och till slut en lite annorlunda kycklingsallad. Vi hade planerat kalkon till helgen men eftersom det inte fanns på Sainsbury så fick det bli en stor kyckling som Anne gjorde i ugnen. Till den åt vi surkål, vitkål och sötpotatis. Självklart gjorde Anne en jättegod sås till det hela. Det var så gott, i går lördag, att vi tar resterna i dag. Den något annorlunda kycklingsalladen får därför vänta till i morgon. Med något annorlunda menas att det är ett Jamie Oliver recept med asiatisk touch. Kyckling fem dagar i rad alltså men på fyra helt olika sätt.

 

I går hade vi bilutflykt. Vädret hade nu ändrat sig, det blir kallare och vinden vände från sydväst till nordost på en timme under natten. Nu gjorde det inget eftersom vi inte planerat någon golf eller andra uteaktiviteter. Kundvagnen styrde först kosan mot IKEA i Croydon. Ljus stod på listan men som vanligt fyllde vi påsen och på kvittot stod ca 45 pund. Från IKEA åkte vi till plantskolan för att ersätta den krossade hängpelargonen. Det blev en fin liten lavendel som passar perfekt på samma plats.

 

Sista stoppet, efter tankning av kundvagnen, blev på Sainsbury för det numera sedvanliga, ”Annebesöket” lördagar på Sainsbury. Skämt åsido så skulle vi leta kalkon, hur det gick har vi redan berättat. När vi väl kom hem var klockan redan 15.30 så det blev en stund framför TV´n innan middag. Till middag åt vi som sagt den härliga ”kalkonkycklingen” samtidigt som vi tittade på Stjärnorna på slottet.

I dag, söndag, var det dags för ett besök på det stora köpcentret Westfield igen. Vi tog London overground två stationer, normalt sett åker vi tre men den här gången gick vi sista biten. Härligt promenadväder med klarblå himmel. Lite kyligt i luften men när man kom undan vinden var det skönt. Det var dessutom en väg vi aldrig gått förut. Där fanns en del ”fina” hus och en del "charmiga hus”.

 

Målet för vårt besök var i första hand Nespressobutiken för att köpa kaffekapslar. Förutom det så var vi in på Zara Home för att köpa lite tvål och dofter till badrummen. Väl inne i butiken fick Anne helt plötsligt feeling för nytt överkast till Altea, det gamla har faktiskt gjort sitt. Vi hittade inget som passade men på en butik mitt emot, White Company, hittade Anne ett snyggt överkast på rea. Det slog vi till på tillsammans med två passande kuddfodral. Nu har vi redan lyckats fylla ett handbagage till resan i mitten av februari. Bilden visar när vi provade överkastet och kuddfodralen på vår säng här hemma.

 

På vägen hem gick vi runt kvarteret nere vid Themsen och där låg ytterligare en båt målad i brittiska flaggans färger. Vi har tidigare sett två andra men den här var ”ny”. Vi har ibland undrat vem som har en sådan båt. Men för någon månad sedan såg jag en trailer för en serie på TV där en av båtarna var med. Troligen ett bolag som hyr ut dem till olika event alltså.

 

När vi kommit hem var det fortfarande klarblå himmel och ingen vind på balkongen. Solen låg på rakt in så vi tog ut varsin kopp kaffe och satt en stund i det härliga vädret.

 

Nu får vi se när vi återkommer. Som sagt så händer inget speciellt den här tiden men vi hör av oss igen så fort vi fått ihop lite bilder som går att berätta något om.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela