ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Golfvecka

Publicerad 2018-07-23 18:20:28 i Allmänt

Även här i London är det ovanligt varmt. I morse berättade BBC väder att det normalt skulle fallit ca 45 mm regn senaste månaden men att det bara kommit 1 mm. Allt är brunt eller grått och snustorrt. Alldeles nyss, måndag 15.00, visade termometern 42 gr på balkongen. Naturligtvis upphettad av de solglimtar som kommer men ändå. Lite senare åter på mer normala 34 gr 😊 Precis som ni har vi över 30 på dagarna och över 20 på nätterna.   

I onsdags var jag med på min, förmodligen, sista societyträff med Clapham Common Golfclub. Vi spelade KM på Mitcham GC. Banan är helt brun förutom greenerna. Fairways kan numera benämnas som ”runways” och det går att slå hur långt som helst, för dom som kan. Greenerna är dock kanonfina och vattnas för hand under dagtid förutom den bevattning som sker med sprinkler. Fairway har ingen som helst bevattning.  

Eftersom det var middag med dryck så tog jag buss och tåg till klubben den här gången. Skönt att få ta en pint med de andra efter rundan. ”Gurra” och jag tog således bussen utanför parken för att sedan byta till tåget på Clapham Junction. Samma väg hem och då tog det från dörr till dörr ca 35 minuter.

 

Själva spelet gick faktiskt hyfsat bra, om man bortser från två hål. Jag låg riktigt bra till när vi kom till nian. Där slog jag ett perfekt utslag och hade ett halvslag kvar in till flaggan. Jag slog den tyvärr ner i en bunker och hamnade i en grop. Tre bunkerslag och sedan fyra puttar i ren irritation och så var den rundan förstörd, vi spelade ju utan handicap. Jag lyckades, förvånande nog, dock spela bra efter haveriet men det räckte självklart inte till någon framskjuten placering.

Dock en trevlig dag i värmen och i slutet av middagen passade, the Captain, (prästen) på att tacka mig för min tid i Clapham Common. Trevligt 😊 Han var dessutom på synnerligen gott humör och tillät oss att ta av kavajen redan när vi satte oss till bords för bordsbön och middag. För mig var det en riktig golfvecka. Jag spelade både tisdag och fredag förutom societyn. Och tro det eller ej men min ”sargade kropp” höll för trycket den här gången.

Efter att jag mött Anne vid båten i torsdags kväll stannade vi till vid Waterside, vår pub vid floden. Vi tog en after work och passade på att äta en enkel ”middag”. Scotch egg, skinka, engelsk paj mm. Just den kvällen var det marknadsföring och provsmakning av romen ”Kraken” på Waterside. En mörk rom som vi lärt oss uppskatta i Amsterdam. Här fick man den blandad till en svag drink. När vi förklarat att vi gillat den sedan flera år så fick jag en t-shirt som tack. Passar väl bra på en ”stackars krake” som jag. 😊

 

I fredags kväll tog vi oss till Fulham Broadway för att se UK premiären av ”Mamma Mia here we go again” Oj vilken underbart trevlig ”feel good” film. Otrolig musik och lite tårar. Jag tycker att den var en klass bättre än den första filmen och musikalen, som även den var bra. Man kan inte låta bli att känna sig lite stolt över att det är svenskar som gjort allt detta från början. efter filmen satt det gott med den godaste pizzan vi ätit på år och dar. 

 

Torsdag och fredag samt helgen präglade sedan lite av The Open i golf på TV. SKY sport har en fantastisk täckning och sände allting från början till slut. Bra kommentatorer och experter. Väldigt spännande tävling den här gången där många hade chansen. Flera av de ”stora” var på gång hela tiden. Eftersom det var så varmt ute så var det lika bra att sitta inne med AC på och titta på TV.

 

Under söndagen svängde det fram och tillbaka men det var en spelare som höll huvudet kallt hela rundan och till slut vann. Italienaren Francesco Molinari tog en mycket välförtjänt seger.

 

Och som vi skrivit tidigare, hemflytten närmar sig mer och mer och med det kommer fler och fler saker som ska ordnas. Nu har vi börjat kolla på bil. Vi måste ju ha en bil till så fort som möjligt när vi kommer hem. Två bilar är ett måste när man bor där vi bor. Vi kan inte ta oss till jobbet annars. I lördags var vi därför till en Mitsubishihandlare en bit härifrån för att kolla in en Mitsubishi Outlander, laddhybrid. Verkar vara en rejäl bil och med en hybrid som ligger i tiden. Går dessutom att ladda hemma i vanligt uttag.  Utvecklingen går verkligen framåt. Vi får väl se hur det blir, just nu väntar vi på en offert från Mitsubishi i Segeltorp.

 

I söndags tog vi en sväng till rangen för att fördriva lite tid. Jag tränade och Anne kom med små råd och tips. Alltid bra att ha en coach. Annars är det inte så bra med hennes axel nu. Efter att ha blivit lite bättre hela tiden har hon nu fått mer och mer ont och de senaste dagarna har det gjort ont även när hon inte använder axeln. Ny läkartid på torsdag och ingen fysioterapi innan det.

Som jag nyss skrev så blir det mer och mer att tänka på gällande hemflytten. Mycket är redan förberett men en del saker kan inte göras för tidigt. Jag upptäckte i dag att bilen måste besiktas innan vi kan sälja den. Man vill ju inte sälja den för tidigt och stå utan bil en hel månad. Typiskt dålig tajming. Den här veckan är det för övrigt slamtömning hemma för första gången. Hoppas mina pinnar med flaggor har fått stå kvar sedan jag var hemma så att tömmaren hittar.

Trots värmen har lite blommor inne. Dom får vara ute på natten tillsammans med en basilika och en timjan som också ger lite grönska på köksön.

 

Ute på balkongen har en del av växterna tuffa tider nu i värmen. Pelargonerna stortrivs liksom lavendeln. Oliven har sett risig ut ett tag. Jag har trott att det berott på den enorma blomingen som var men i dag kollade jag den på djupet och insåg att den behöver mycket mer vatten. Fuchsiorna har fått fiberduk på dagtid, jag försöker skydda dom mot solen. Även om dom är blöta i jorden så klarar inte blommor och blad den starka solen. 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela