ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Oj dags igen!

Publicerad 2018-06-19 22:16:00 i Allmänt

Återigen så har det gått en vecka sedan vi bloggade. Känns väldigt länge sedan. Det har inte hänt så mycket senaste veckan. Anne har varit på fysioterapin några gånger och det går bra, men långsamt framåt. Kan vara nervskador som gör att impulserna inte går fram till armen. Hon är fortfarande väldigt orörlig i armen. Ingen styrka alls i armen eller handen. Att köra bil kommer inte att gå på lång tid ännu. Nu är det läkarbesök på torsdag, då får vi se vad hon tillåts och törs göra framöver.

Helgen som nyss varit bjöd inte på något kanonväder. I lördags var vi som vanligt och handlade på Sainsbury. Innan det var vi till vår trädgårdshandel för att se om vi kunde hitta något att ta med hem till Gladö när vi flyttar hem. Klart vi hittade lite saker. En hängrännerengörare på teleskopskaft med vattenkoppling, Ett litet torn för klätterväxter som ska stå i en kruka vid vår markis på altanen i Gladö.

Dessutom något som vi pratat om i flera år och som man tydligen är bra på här i UK, gummistövlar till mig. Jag har i ”hundra år” använt ett par gamla gummistövlar som till och med kan ha tillhört Erik. Nu blir det nya stövlar med riktig klack. Kvällens middag bjöd på stekt torsk med kokt potatis och sockerärtor. Till det hade Anne gjort en egen härlig tartarsås. MUMS!!

 

I söndags åkte vi till drivingrangen för att jag skulle slå några bollar och för att Anne skulle få hålla i en klubba och prova lite chippar från mattan. Det var fars dag i UK och det kanske spelade in, det var fullt i hela rangen och lång kö så i stället för att slå bollar fick det bli en kopp kaffe och en muffins innan vi åkte hem igen. Efter en kort utesittning blev det en eftermiddag inne framför TV. Fotbolls VM och US open i golf fram till sena kvällen.

På tal om VM i fotboll så hade jag så klart koll i går, måndag, på Sveriges match. BBC och ITV visar alla matcher med jättebra kommentatorer. ITV har dessutom Henke Larsson i studion som en av experterna. Om man inte visste vem han var skulle man tro att han var engelsman. Men, han har ju bott och spelat i Skottland i många år. 

Matchen mellan Sverige och Sydkorea var väl ingen jättehöjdare, men Sverige var ju ändå det klart bättre laget. Straffen man fick efter videogranskning var ju så solklar så det var larvigt. Alla experter och andra i UK säger detsamma, det var dåligt att inte domaren kunde blåsa direkt. Nu får vi se vad som händer vidare för Sverige. Svårt med Tyskland som är ute efter revansch och som dessutom riskerar att åka ur om dom förlorar mot Sverige. Vad gäller videogranskningen så undrar jag, som jättegammal domare, hur svårt det kan vara att få vdet att bli accepterat. Rätt måste ju ändå vara rätt. I svenska hockeyligan har vi haft det i många år nu.

Det är ju flera favoritlag som tappat poäng i början. England hade dock lite flyt i går när de slog Tunisien. Som vanligt så gjorde Harry Kane det avgörande målet på stopptid. Det är så han gör sina mål både i landslaget och i Tottenham.

 

Anne fortsätter att åka båt till och från jobbet och nu har den fina tiden kommit när det blir bra bilder, framförallt, på morgnarna. The Tower, trutar och en spegelblank flod tillhör det vanliga.

 

På balkongen växer allting bra. Oliven har slutat släppa pollen men har tappat mycket blad pga att det är så mycket olivämnen som tar all näring. Pelargonerna blommar för fullt och den stora fuchsian kommer snart att blomma som attan. I balkonglådan har lobelian nästan blommat ut redan. Jag har köpt en hängfuchsia och ska nästa vecka köpa en klättrande fuchsia för att ta hem till Gladö. Nu gäller det bara att hålla allt vid liv så de kommer att klara hemflytten i slutet av augusti.

 

På tal om Annes båtresor så var polisen på plats häromdagen och lämnade över en information till alla passagerare. Det är, och har en tid varit, ett år sedan flera terrordåd hände här i London och på årsdagen av dem högtidlighåller man offren. Dessutom vill man uppmärksamma folk på faran som ändå finns hela tiden. Det här var vad polisen lämnade över. Vi tycker det är bra att man håller folk uppmärksamma. Dessutom visar det sig hela tiden hur bra det är med alla kameror man har ute. Tänk om vi i Sverige kunde få ha detsamma, vi skulle klara upp hur många grova brott, och andra, som helst. 

 

När jag en kväll i förra veckan mötte Anne vid båten gick vi hem via parken. Som den ”trädgårdsmästare” jag vill vara så hittade jag lite ogräs i lavendeln. Självklart var jag tvungen att ta bort det.

 

Innan vi sedan gick in tog Anne de här bilderna utanför vår lägenhet.

Fina bilder får man också ta inne när inte vädret är så bra att man är ute hela tiden. Med Annes ”nya” telefon så kan hon ta fina ”porträttbilder”. Den här är en Aperol Spritz som är en sommarfavorit. Bildkvaliteten visar sig på flera av bilder i våra inlägg. 
 
Så går vi då mot midsommar igen. Efter, vad vi hört, en fantastisk sommarvärme hela maj och in i juni så verkar det alltså som att ni därhemma får en sedvanligt ostadig midsommar. Den här prognosen sparade Anne häromdagen. Vi håller alla tummar vi kan för att den inte stämmer och att ni alla får en fin midsommar.
 
 

Själva åker vi, som vanligt numera, till Altea över midsommar. Härligt firande i gamla stan i varmt sommarväder. Prognosen ser nästan för bra ut.

 

På midsommarafton blir det, också som vanligt, silltårta och nubbe på terrassen innan vi släpar oss upp till kyrktorget för att beskåda när ”trädet” kommer till torget och de unga (något påverkade) männen ska klättra upp i trädet för att fästa något, gärna underkläder, så högt upp i trädet som möjligt. Som grädde på moset har vi dessutom 35 årig bröllopsdag den 24/6. Egentligen säger vi att vi har två dagar, dels på midsommarafton men också den 24/6 om det inte är på midsommarafton.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela