ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Polo in the park

Publicerad 2018-06-11 18:15:00 i Allmänt

Innan vi kommer till rubriken så måste jag skriva lite om min golf igen. Jag har ju, sedan snart en månad, tappat spelet. Samma sak hände förra året. Jag börjar tro att jag är en vinterspelare som får svårt när det helt plötsligt blir bra förhållanden, med bättre greener och hög ruff. I veckan som var hade vi återigen en tävling med Clapham society. Den här gången i en liten ort som heter Milford och som ligger på ca 50 min bilavstånd härifrån.

Dagen innan blev jag förvarnad av vicekaptenen att jag var uttagen till den stora matchen i Portsmouth i juli. Vi möter två andra klubbar varje år. När jag kollade min kalender var det tyvärr så att jag är hemma i Gladö på besök den dagen. Tur var väl det. Efter att vi spelat tävlingen i Milford och jag kommit in med 19 poäng, ja det var på arton hål, så fick jag ett speciellt omnämnande i kaptenens tal vid middagen.

Kaptenen, som för övrigt är präst, berättade först att genomsnittet i tävlingen låg på 25 poäng. Sedan drog han de sämsta från botten. När han kom till mig, fjärde sämst, berättade han, gladeligen, följande, ”I picked Mikael Ohlsson for the match but he played like shit today, 19 points” till allmänt jubel. Som sagt tur både för honom och mig att jag tackat nej redan innan. Allt naturligtvis med glimten i ögat. Jag fick också ”böta” för att ha varit under genomsnittet och att ha slagit en boll i vattnet. Böterna är på en pund och går till välgörenhet för prostatacancer.

Efter att ha spelat tre rundor på fyra dagar inser jag åter att det inte är bra för min kropp. Kändes ok på banan men inte dagarna efteråt. Kanske den här bilden visar hur det kommer att bli framöver.

 

Nu till rubriken. I veckan fick jag ett tips om en klassisk poloturnering som arrangeras varje år i Hurlingham Park som ligger mellan 15 o 20 min promenad från här. För övrigt där Sven-Bertil Taube bor. Första gången man spelade polo på Hurlingham var 1874.  1908 hamnade OS i London pga av att Italien tackade nej efter Vesuvius vulkanutbrott ett par år tidigare. Den gången ingick polo i programmet och det spelades då i Hurlingham park. Således klassisk mark.

Vi valde att gå i går, söndag, då det var ”family day” och de sista matcherna som skulle avgöra placeringarna i toppen. OJ!!! vilken tillställning det var. Strålande väder, massor av folk, lekland för barnen, mängder av försäljare och minst lika många mat och dryckställen. Där fanns allt från champagne, Pimms, Gin o tonic och öl mm. Som sagt också all typ av mat, vi tog varsin tallrik med ”crab on chips” vilket var krabbköttröra på välkryddade pommes. Mycket gott.

Självklart var det också en inofficiell ”dresscode” vilken framförallt betydde att man hade hatt av något slag. Shorts var inte ok, även om några hade det. Många damer hade tjusiga klänningar och en del herrar var uppklädda med kavaj. Men variationerna var många. Platsen kändes lite som hämtad från ”Midsomer murders” och man bara väntade på att DCI Barnaby skulle komma med sin assistent och förklara att man hittat en mördad jockey i en hästtransportbil. 

 

Innan matcherna började tog vi en bra plats på läktaren, självklart med en kanna Pimms. På planen var det tre i varje lag och en domare, samtliga på hästryggen. Det var full fart och många snedslag men också helt otroligt att se hur ryttarna kunde hantera bollen sittandes i en skumpig sadel. Det var också imponerande att se hur taktiska man försökte vara. Förutom att köra på i full galopp framåt så försökte man hitta någon medspelare som i sin tur kunde köra på med full fart framåt. 

 

Matcherna bestod av fyra perioder och varje period var sex och en halv minut, i varje periodpaus bytte ryttarna till en ny häst. I mittenpausen beordrades åskådarna in på ”pitchen” (planen) för att trampa till de torvor som hästarna trampat upp. Planen blev då full med folk som hjälpte till.

 

Totalt sett en härlig eftermiddag i strålande väder och en upplevelse som vi förmodligen aldrig får vara med om igen. När vi kom hem så blev det lite balkongsittning i det fina vädret och sedan golf framför tv´n.

I dag, måndag, fortfarande full sol när jag skriver detta, så har jag pratat med personalavdelningen på jobbet om min återkomst. Bollen är i rullning med andra ord. Hon jag pratade med satt i Flemingsberg och sa att hon visste vem jag var eftersom jag varit där under sommaren för två år sedan. Hon visste nog inte ”vem” jag var eftersom hon pratade om att man behövde folk ute på lokalpolisområdena.

Jag förklarade vad som var aktuellt för mig utifrån mitt perspektiv. Det var ett bra samtal som troligen leder till att jag kommer tillbaka till ”min” grupp. Det finns inte något annat alternativ enligt mitt sätt att se det. Jag har ju ändå jobbat med grova brott i 25 år, då har jag ändå räknat bort tiden som vi varit utomlands.  ”Ledningen” skulle höra av sig framöver och meddela hur det blir. Hoppas också att det inte blir några problem med min förlängning av tjänstledigheten en månad. Är ju en hel del att ordna med hemma efter alla år.

I morgon, tisdag, är det golf igen. Nu har jag plockat fram mina ljusrosa bollar igen, de har ju gått så bra hela vintern och våren. Matchar bra med peggarna också. Kanske ”Gurra” uppskattar det och kan fortsätta att leverera bra drivar. Gurra (Garfield) som är från Florida har nu varit på drivern sedan ca 15 år tillbaka.

 

Jag skrev att bollen är i rullning och i dag kom ännu en boll i rullning. Flyttfirman i Sverige svarade och gav ett bra pris på att flytta hem oss. Det är samma firma som har flyttat oss tidigare så det känns bra. Flygbiljetterna hem är bokade och vi avslutar äventyret på Heathrow den 25 augusti kl 13.20 då vi lyfter mot Stockholm. Oj vad tiden har gått fort. Men! det är fortfarande två och en halv månad kvar och det finns en del kvar att uppleva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela