ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Golfhelg med ”babes” från banken

Publicerad 2018-05-31 19:06:00 i Allmänt

I förra inlägget berättade vi om att vi besiktigat bilen. Jag (Micke) måste få återkomma till det. När vi stod vid disken och skulle betala slog det mig igen hur internationella vi blivit. Där stod vi, ett svenskt par, som bor i London, på en spansk bilbesiktning med en svensk bil och betalar med ett holländskt betalkort. Lite kul när man inser det, tyckte vi. Jag brukar skoja ibland om att det är svårt med kort från fyra olika länder, naturligtvis med en stor glimt i ögat.

I fredags kväll hämtade vi Annes kollegor vid flygplatsen i Alicante. Vi skulle ha två av dom med oss hem till oss och dom övriga hade hyrbilar och skulle till Pernilla vid strandpromenaden. Dom kom i tid och allt flöt på bra.

 

Vi körde hem och damerna kunde gå ut på trippens första middag. Första kvällen var det La Claudia, andra Artisterna och tredje Sabor. Alla verkade nöjda med maten på alla ställen. Man kan ju se på bilderna att det verkar stämma.

 

För min egen del blev det lugna och tysta men också sköna middagar på terrassen. Spjäll, hämtpizza och sillmacka. Går inte av för hackor det heller, speciellt inte om man äter uppe på terrassen. En liten poäng var att jag fick med en plastburk med hederlig pizzasallad. Det har vi aldrig fått vare sig i Spanien, Holland eller här i England. Tänk att man kan sakna något sådant.

 

Hos oss bodde Karin och Ann-Charlotte. Det skulle ha varit en till men eftersom jag var tvungen att stanna kvar för att hjälpa Anne med allt möjligt, framförallt med att köra bil, så blev det bara två.

Lördag och söndag var det skjuts till och från golfbanan. Härligt väder om än lite blåsigt på söndagen. Förvånansvärt bra scorer för många trots att några hade lånade klubbor. Anne var nog väldigt sugen på att spela där hon satt i golfbilen (som hon körde med en arm) och hejade på. Själv passade jag på att komma lite tidigare till hämtningarna för att passa på att träna putt och chip. På söndagen hann jag dessutom med att slå en hink.

 
På lördagen hann också alla med ett besök hemma hos oss för en liten drink innan promenaden upp till Artisterna vid kyrktorget. Det var ett varmt och nästan svettigt gäng som ramlade in efter en promenad ända nerifrån strandpromenaden. Jag höll mig kvar i vardagsrummet, i Biloutes fåtölj, medan kacklet pågick uppe på terrassen. Tyvärr ingen bild från terrassen men väl från vardagsrummet. Glada tjejer, eller damer kanske!

 
Höll på att glömma att det på lördagskvällen blev ganska sent innan dom kom hem. Som vanligt vissa gånger så ska kvällen avslutas med besök på Mojito baren. Där intogs bland annat mojito med stark chili. Jag har smakat chilin, som dom också säljer i burk, man får en tandpetare som doppats i pulvret och jag kan lova att det smaken sitter i länge och väl. Några av dem köpte varsin burk. Lär väl räcka några år.
 
 
 
Måndagen var det inget speciellt bestämt. De flesta ville ut och shoppa. Det blev därför Albir, men även Altea som var föremål för diverse inköp.
 
 
Det var dock tre av dem som ville spela en runda till. Kl 08.40 slog dom, och jag, ut på Villaitana Levante. Jag blev medbjuden eller bjöd mig in eftersom jag blivit så sugen när jag kört dom till och från banan. Dom hade inget emot det, tvärtom, och vi hade en jättetrevlig runda. Själv hade jag en härlig start de första fyra hålen men sedan åkte jag ner i avgrunden, slutade med 25 poäng medan två av damerna spelade bra med 33 poäng vardera.

Här togs det en gruppselfie men förmodligen raderades den efter en stund eftersom det var en damresa och att jag störde bilden 😊 😊

På måndagseftermiddagen sanerade jag efter gästerna och när de kom tillbaka från stan så var det strax dags att åka till flyget. Allt flöt återigen på bra och när Anne och jag kom hem var det strax dags för lätt middag. Vi satt inne och åt eftersom det kändes lite svalt och ”urrigt” ute. Förmodligen lite solfrossa. Men det gick bra det också och då kunde vi se ett avsnitt av Morden i Sandhamn. För min del var det säkert också total utmattning efter att ha varit ”hönsvakt” en hel helg 😊 😊

Sedan var det till slut tisdag och dags för även oss att åka hem. Det mesta var redan förberett på måndagen så jag fick lite tid i solen på terrassen medan Anne var hos frissan. Ja ni läste rätt. Hon var hos samma frissa som Tiina nyttjat i några år. Hon var nöjd när hon kom därifrån så det var säkert inte sista gången.

 

Nu är vi åter i London efter ännu en försenad hemresa. Den här gången med en och en halv timme. Nu var det åska och störtregn i London och övriga Europa så det var inte så mycket att göra åt. Dock kort flygtid igen så vi var hemma i lägenheten före 20.00. Vi förstod väderproblemen när vi landade på Gatwick, ösregn, så vi fick springa in i terminalen från planet.

 

I går, onsdag, började Anne jobba. Fortfarande med en orörlig höger överarm som gjorde att hon hade mer ont i morse än vad hon haft tidigare. Men det är bara att bita ihop och inte vika ner sig. Rörelse är bra så vi hoppas det bättrar sig.

Väl hemma hade consierget skött vattningen bra på balkongen. Jag fick dock slänga den sista murgrönan från Amsterdam. Totalt nerlusad igen trots att jag rensade den för ett par veckor sedan. Jasminen, som doftar starkt, behövde rensas på utblommade blommor. Jag kan säga att jag nästan blev ”hög” av doften när jag stod i köket och jobbade. Jag tömde också en annan kruka med några växter som aldrig blivit något. Totalt blev det så skabbigt i både kök och vardagsrum att jag fick lov att skura efteråt. Ska bli skönt att göra sådana jobb utanför vedboden från i höst.

 

Olivträdet tappar fortfarande mycket blad men även blommor. Inte så konstigt eftersom det varit så varmt och jag uppskattar att det hade över tusen små blommor. Vi får väl se om något blir kvar. Stora fuchsian hade lite löss, som vanligt den här tiden, och den lilla var redo för att ansas igen. Allt annat ser jättebra ut. Nu är det bara en consiergevattning kvar innan hemflytten.

 

I dag torsdag har det varit disigt, fuktigt och lite kvavt. 24 gr på dagen men ingen direkt sol utan lite soldis. I morgon bitti blir det golf för mig igen och på kvällen ska Anne ha sin första fysioterapi. (sjukgymnastik). Till helgen planerar vi en båtutflykt till Greenwich. Vi var där förra året men tog oss då inte till observatoriet. Nu ska vi försöka kolla att GMT verkligen stämmer.

För övrigt så har jag också börjat förbereda hemkomsten till Gladö på riktigt. Jag har beställt sophämtning och tanktömning från juli månad, bokad verkstad för vår ”döda” bil och kollat med bärgare, bokat en slipmaskin för trallslipning samt skickat meddelande till jobbet att jag kommer tillbaka. Det närmar sig nu.

Vi hörs 😊

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela