ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Inspecciòn voluntaria

Publicerad 2018-05-24 18:40:45 i Allmänt

Semestern blandas med vardag när man är här i Altea.
Alltid nåt att behöva fixa med och är det inte hemma (vi har till vårt nästa besök i midsommar bokat in en service på markisen som hängt sig snett) så är det nåt annat tex bilen.
 
Vi har ju sen vi körde ner bilen för två år sen hunnit få ett svenska körförbud. Eftersom bilen är trafikförsäkrad i Sverige får den köras här i Spanien. Dock måste den omedelbart in på besiktning om/när den passerar gränsen till Sverige igen.
 
Men för vår egen skull (man vill ju inte riskera att köra omkring in en bil som inte är OK) så gjorde vi igår en frivillig besiktning på den spanska bilbesiktningen. Den heter här ITV och fungerar i princip exakt på samma sätt som hemma; man bokar tid, går in och anmäler sig och betalar (37 EUR) och så kör man in bilen i "tunneln" där allt från lysen, bromsar, utsläpp, däck mm kollas.
 
Kändes jätteskönt att komma ut i andra ändan med ett "todo bien" (dvs allt bra) från besiktningsmannen.
 
 
Väl hemma softade vi i solen med en härligt svalkande vit Sangria.
 
Vi hade faktiskt handlat lite på väg hem från besiktningen. Färska sardiner och råa gambas som skulle bli vår middag. En middagsgäst hade vi också. Monica - ena halvan av de vi kallar "gotlänningarna" är nere ensam den här veckan (Janne kommer på lördag) så hon var uppe och åt med oss.
Det blev en jättetrevlig kväll och en av de varmare hittills faktiskt. 
 
Förmiddagen idag gick åt till lite fix här hemma. Ni skulle bara veta hur en grill ser ut efter att man grillat sardiner på den......Bland annat bäddade vi upp sängarna till gästerna som kommer imorgon kväll.
 
Sen tog vi bilen bort till vårt nya favoritställe - Portosenso. En underbar "taverna" precis vid vattnet, längst ute på en pir vid inloppet till en småbåtshamn. Man sitter bokstavligen nästan med fötterna i vattnet. Det måste dock vara en varm dag som idag (27 grader) och inte alltför blåsigt annars kan det vara svårt att få maten att ligga kvar på tallriken.
 
Vi åt lite tapas; albondigas (spanska kryddiga köttbullar i tomatsås) och grillad lever! Ja ni läser rätt - vi ÄLSKAR grillad lever så om det finns på menyn (inte så vanligt) så tar vi nästan alltid det.
 
Och på vägen hem stannade vi och köpte ABBA's Inlagda sill. Ja - ni läste åter igen rätt! Jag chattade med syster Ippa i morse och hon visade bild på att dom satt potatis och då kom vi in på midsommar och det ena gav det andra och vi blev sugna på sill till kvällen. Tyvärr dock ingen färskpotatis - men man kan inte få allt.
 
Men även idag blev det en stund i solgasset på terrassen. I alla fall för Micke. Jag var tvungen att kolla igeom och svara på lite mail och då måste jag vara inkopplad med kabel till bredbandet så jag satt i det svala vardagsrummet tillsammans med BIloute som även idag smet in med oss, åt lite mat och sen lade sig att sova i sin favoritfåtölj.
 
 
När jag kom upp efter jag var klar med jobbet så hittade jag Micke i den här positionen - han ser ut att njuta eller hur!?
 
 
Nu blir det till att hoppa in i duschen innan sillmiddagen.
I morgon är det sista iordningsställandet inför våra gäster - ska bli jättekul att möta upp 9 förväntansfulla golfare på flygplatsen imorgon kväll. Dock med lite blandade känslor för mig som ju är långt ifrån att spela golf än på många många veckor.....
 
Just det glömde ju lite rapport kring axelskadan. Det blir något bättre för var dag men väldigt små steg och överarmen är fortfarande orörlig. Men jag har kunnat sluta med värktabletterna vilket känns bra.
Och kämpigt är det att göra allt med vänsterarmen. Bara att tvätta håret är en utmaning.
Och nåt jag absolut inte kan göra är att klippa och måla tånaglarna. Så i tisdags hade jag bokat tid för fotvård. Jag kan ju inte be Micke göra allt.......

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela