ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Resultat från magnetröntgen

Publicerad 2018-05-18 13:39:06 i Allmänt

En kort uppdatering om läget.
 
 
Värken avtar lite dag för dag och det känns ju jättebra. Men nätterna har oroat mig för jag har fortfarande jätteont och kan omöjligt hitta någon ställning som känns bekväm.
Det är så illa att jag flera nätter i rad gått och satt mig i soffan och försökt få några timmars sömn där och det här oroade mig mycket inför vad man skulle kunna ha hittat på röntgen....
 
Och igår var jag alltså på återbesök hos läkaren för att få reda på vad man sett på den magnetröntgen jag gjorde förra fredagen. Det var en hel del skador som läkaren mycket pedagogiskt visade oss på sin skärm.
Hade han inte berättat hade man ju inte fattat ett skvatt men nu kunde även vi se att det fanns en hel del rejäla "revor" i två olika muskler.
 
Läkaren hoppas dock att vila och sjukgymnastik ska kunna reparera detta och om det inte går så återstår en titthålsoperation......
 
Min värk på nätterna var också helt "normal". När musklerna på natten slappnar av så ligger de och trycker på de skadade delarna så det får jag nog leva med ett tag till.
 
Förutom muskelskador så har även någon nerv/nerver skadats eftresom jag får domningar i de tre mittersta fingrarna och helt tappat styrkan i dem. Även det här hade läkaren förklaringar till då ett antal nerver går från halsen och ner över framsidan av axeln och vidare ner. Säkert har någon eller några av dessa hamnat i kläm men han hoppades att även det ska ge med sig under läkningen. Det brukar göra det sa han och då hoppas vi på det.
 
Sköna besked alltså eftersom jag i worst case såg framför mig en akut operation och att vår Altea-resa därmed skulle bli inställd. Nu åker vi som planerat i eftermiddag och det känns ju kul.
Inte för att det är så himla viktigt att åka dit just nu för OSS, vi skulle ju kunna skjuta på den såklart. Men nu är det ju så att i slutet av nästa vecka kommer 9 Handelsbanksdamer ner och vi har ju en golfhelg att se fram emot.
Ingen golf för mig såklart, men jag kan i alla fall erbjuda logi som planerat till två personer. Det skulle varit en tredje men hon har blivit "omplacerad" till Pernilla eftersom ju Micke måste stanna kvar i sin hemarbetarroll. Jag gissar på att han kommer äska rejält med övertidsersättning......
 
Några lättare övningar att börja med har jag fått med mig av läkaren och idag har jag bokat in en första tid hos sjukgymnast så snart vi kommer tillbaka.
Fortfarande restriktioner om att jag de närmaste tre veckorna inte får ens försöka att höja armen högre än 45 grader, annars riskerar man att axeln går ur led igen.
 
Om några timmar sticker vi och ikväll hoppas vi träffa de här charmörerna Biloute och Bobin igen. Jag fick bilden av vår granne igår och hon säger att Bobin (den unga spräckliga) är skraj att vara ute vilket betyder att han har alldelese för mycket energi för att göra bus inne. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela